Στην Παναγιά της Χώρας Καλύμνου ο εορτασμός της 87ης επετείου του Πετροπόλεμου,σήμερα Κυριακή των Βαΐων .(video)  

915

Σήμερα 17 Απριλίου 2022 , Κυριακή των Βαΐων μετά τη Θεία λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Παναγίας Κεχαριτωμένης στη Χώρα Καλύμνου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κκ Παϊσίου πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος εορτασμός για την 87η επέτειο του Πετροπόλεμου.

Τιμήθηκε η Εθνικοθρησκευτική εξέγερση του Καλυμνιακού λαού το τριήμερο 6-8 Απριλίου 1935  ενάντια στη Φασιστική Ιταλική κατοχή  που είχε ως αποτέλεσμα  τη δολοφονία του νεαρού Μανώλη Καζώνη.

Στη εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Δημήτριος Διακομιχάλης, ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής, ο τέως Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής, η αντιδήμαρχος Ρένα Μαγκάκη , ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Δημήτριος Λυμπερέας, ο Υπολιμενάρχης Καλύμνου Υπολοίαρχος ΛΣ Γεώργιος Γαλουζής, και πλήθος κόσμου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δρόσος Ταυλάριος Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου.

Ακολούθησε στον πραύλειο χώρο της Παναγίας, επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτη κκ Παϊσίου και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του ιερέα Μιχαήλ Τσουγκράνη από το Δήμαρχο, Έπαρχο και Διοικητή του 5/42 ΣΕ . Στη συνέχεια τηρήθηκε  ενός λεπτού σιγή και ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. 

Τιμές απέδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική με τον αρχιμουσικό Νικόλαο Μαμάκα ,ενώ τελετάρχης ήταν ο Βασίλης Διακομιχάλης.

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση, καθώς και δηλώσεις,  στο video που ετοίμασε η Μπέττυ Μαίλλη. Στην κάμερα ο Μιχάλης Γλυνάτσης τον οποίο και ευχαριστούμε

17-4-2022 Ο εορτασμός της 87ης επετείου του Πετροπολέμου στην Παναγιά της Χώρας Καλύμνου