Έκφραση συλλυπητηρίων για το θάνατο του Ιωάννη Καραγεωργίου, από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ι.Κ.Ν Παναγίας Κεχαριτωμένης Χώρας Καλύμνου.

1585

ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΩΝ

Δέκα μόλις ημέρες πέρασαν από τότε που ήχησε σε αυτή την Πασχάλια και λαμπροφόρο περίοδο το φαιδρό και χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως εκ του κενού μνημείου του Σωτήρος και με την κατ’ άνθρωπον οδύνη και θλίψη καλούμαστε να προπέμψουμε προς την αιωνιότητα τον προσφιλή αδελφό μας Ιωάννη Καραγεωργίου, συνταξιούχο εκπαιδευτικό και επί τεσσαράκοντα έτη μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού της Παναγίας Κεχαριτωμένης.

Ο εκλιπών υπήρξε πρότυπο δασκάλου, που γαλούχησε με Χριστό και Ελλάδα τους μαθητές του, παιδαγωγός που ξεχώριζε για το ήθος του, κερδίζοντας με τα λόγια και τις πράξεις του τον σεβασμό των μαθητών του, οι οποίοι διατηρούσαν αλησμόνητη την μορφή του για όλη τους την ζωή.

Υπήρξε άριστος οικογενειάρχης, εργατικός και τίμιος βιοπαλαιστής του πνεύματος και των γραμμάτων και μεγάλωσε μαζί με την αγαπημένη του σύζυγο Νομική τρία εξαίρετα τέκνα, τρεις λαμπρούς επιστήμονες, την Καλλιόπη, τον Μιχάλη και τον Γιώργο.

Για τον Ι. Καθεδρικό Ναό μας υπήρξε πολύτιμο και μακροβιότατο μέλος των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, συνεργαζόμενος πάντα με αγάπη, φόβο Θεού και λατρεία προς την Υπεραγία Θεοτόκο, τόσο με τον προκάτοχό μου, αείμνηστο π. Γεώργιο Χαραμαντά, όσο και με την ταπεινότητά μου τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά και με τα υπόλοιπα μέλη των συμβουλίων.

Το κενό που αφήνει θα είναι πράγματι δυσαναπλήρωτο.

Ευχόμαστε, εκφράζοντας τα αισθήματα του Ποιμενάρχου μας και όλων των Χωριανών ενοριτών μας και των εκπαιδευτικών του νησιού μας, όπως ο Αναστάς Κύριος κατατάξει την ψυχή αυτού εν Χώρα Ζώντων. Στη σύζυγό του, στα παιδιά και στα εγγόνια του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Ι.Κ.Ν. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΕΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ

π. Αμφιλόχιος Σακαλλέρος

Γ. Αρχιερατικός Επίτροπος, Εφημέριος Ι.Κ.Ν. Παναγίας Κεχαριτωμένης