Από την ενδιαφέρουσα παρουσίαση στην Κάλυμνο, του νέου βιβλίου του Κωνσταντίνου Δ.Κογιόπουλου “Η εξέγερση της Καλύμνου 1935”.(video)  

529

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Απριλίου 2022 στις 7.30 το απόγευμα, στο Κέντρο Πολιτισμού και ιστορίας Δήμου Καλυμνίων η εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του Κωνσταντίνου Δ.Κογιόπουλου “Η εξέγερση της Καλύμνου 1935 -Το Αυτοκέφαλο,ο Πετροπόλεμος,οι Διώξεις”.

Η παρουσίαση έγινε  από το συγγραφέα του βιβλίου, Κωνσταντίνου Δ.Κογιόπουλου και το Δημήτριο Γερούκαλη Πρόεδρο της Αστικής Εταιρείας “Ιπποκράτης” που ήταν και ο χορηγός της έκδοσης. Συντονιστής ο Δρόσος Ταυλάριος ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Καλυμνίων.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Καλυμνίων

Μία παρουσίαση με ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία πλήρως τεκμηριωμένα, που περιλαμβάνονται στο βιβλίο

Το βιβλίο αποτελείται από πέντε μέρη και το Παράρτημα. Περιγράφονται τα γεγονότα που προηγήθηκαν της εξέγερσης, ο Πετροπόλεμος και ο θάνατος του Μανώλη Καζώνη, καθώς και οι διώξεις των πατριωτών που ακολούθησαν. Στο τέλος του βιβλίου, το Παράρτημα, περιλαμβάνει βιογραφικά στοιχεία, έγγραφα και εφημερίδες για τα γεγονότα, όπως παρουσιάσθηκαν στον ιταλικό Τύπο της Δωδεκανήσου, αλλά και σ’ αυτόν της Ελλάδας.

Η ιστορία της εξέγερσης της Καλύμνου αποτελεί την κορύφωση της αντίδρασης των Νησιωτών στο Αυτοκέφαλο. Πρόκειται για ένα σημαντικό κεφάλαιο της Ιταλοκρατίας στο Μεσοπόλεμο

Δείτε video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς με απόσπασμα από την τοποθέτηση του συγγραφέα του βιβλίου Κωνσταντίνου Κογιόπουλου, καθώς και φωτογραφίες από την εκδήλωση

30-4-2022 Η παρουσίαση το βιβλίου «Η εξέγερση της Καλύμνου το 1935»