Μ.Κόνσολας:”Να ενισχυθεί άμεσα η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Καλύμνου.”

187

Τον υπαρκτό κίνδυνο να μείνει το νοσοκομείο Καλύμνου χωρίς καρδιολόγο, αναδεικνύει με παρέμβασή του προς το Υπουργείο Υγείας ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας.

Ο κ. Κόνσολας καθιστά σαφές ότι θα πρέπει να γίνει επαναπροκήρυξη όχι μιας αλλά δύο θέσεων καρδιολόγων και στο μεσοδιάστημα να καλυφθεί το κενό που υπάρχει με απόσπαση καρδιολόγου από άλλη δομή δημόσιας υγείας.

Επισημαίνει ότι η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλύμνου, εδώ και ένα χρόνο λειτουργεί μόνο με τον Διευθυντή της.

Το αποτέλεσμα είναι να έχει φτάσει και ο ίδιος στα όρια της αντοχής του και να είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να εξωθηθεί σε παραίτηση, λόγω των συνθηκών που επικρατούν, αφού είναι φύσει αδύνατο να τελεί σε διαρκές καθεστώς εφημερίας και να μην μπορεί να κάνει χρήση άδειας.

Αναφέρει ότι προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες και οι εφημερίες στην καρδιολογική κλινική, συνέβαλαν ιδιώτες καρδιολόγοι, οι οποίοι, όμως, ενημέρωσαν ότι δεν θα συμμετέχουν στις εφημερίες του νοσοκομείου μετά το Μάιο. Ο κ. Κόνσολας αναφέρεται, επίσης, στο γεγονός της προκήρυξης μιας θέσης καρδιολόγου που απέβη άκαρπη, κάτι που επιβεβαιώνει ότι απαιτούνται νέα και ουσιαστικά κίνητρα για να επιλέξει να υπηρετήσει ένας γιατρός σε μια δομή υγείας σε ένα ακριτικό νησί