Σε εγκατάλειψη η Παλιόνησος, παράπονα και αγανάκτηση από τους καταστηματάρχες(video)

2592

Ο φακός του kalymnos-news.gr και ο Μάμας Χαραμαντάς  βρέθηκαν σήμερα Πέμπτη 5 Μαΐου 2022 ,το πρωί, για μιά ακόμη φορά στην Παλιόνησο, μετά από πρόσκληση καταστηματαρχών της περιοχής.

Ήδη πέρασε ακριβώς ένας μήνας που ξανά είχαμε επισκεφτεί την περιοχή και είχαμε καταγράψει τις εκκρεμότητες  που υπήρχαν  από την καταστροφική βροχόπτωση, τον περασμένο Ιανουάριο.

Τότε οι καταστηματάρχες της περιοχής είχαν κάνει έκκληση στη Δημοτική Αρχή να επισπεύσει τις εργασίες ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου που θα ξεκινούσε.

Πέρασε ένας μήνας, η τουριστική σεζόν ξεκίνησε, αρκετοί οι αναρριχητές που επισκέπτονται καθημερινά την περιοχή και οι εικόνες που αντικρίζουν είναι απογοητευτικές,

Ο μοναδικός χωματόδρομος που οδηγεί στην παραλία γεμάτος λακκούβες, το πάρκινγκ οχημάτων είναι γεμάτο μπάζα και φερτά υλικά η παραλία η οποία βρίσκεται σε κακή κατάσταση και η αποκομιδή των απορριμμάτων προβληματική

Μιλώντας στο kalymnos-news.gr δύο από τους Καταστηματάρχες της περιοχής, ο Ποθητός Καλλιδώνης και ο Σάκης Μαγκλής, εξέφρασαν τα παράπονα τους, την πικρία τους και την αγανάκτηση τους για την πλήρη αδιαφορία και εγκατάλειψη της περιοχής. Μίλησαν για απογοήτευση ,για χάλι, για εγκατάλειψη και υποβάθμιση της περιοχής και ότι δεν υπάρχουν λόγια για να χαρακτηρίσουν την κατάσταση που υπάρχει.Όπως είπαν χαρακτηριστικά “φοβάται ο κόσμος να έλθει στην Παλιόνησο”.

Μας τόνισαν ότι από τον περασμένο Ιανουάριο έχουν περάσει 4 μήνες, η τουριστική σεζόν ξεκίνησε και οι εκκρεμότητες παραμένουν αν και δόθηκαν υποσχέσεις ότι όλα θα είναι έτοιμα πριν να ξεκινήσει η σεζόν, ενώ ο Δήμος πήρε και χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία.

Κάνουν έκκληση για μία ακόμη φορά στη Δημοτική αρχή για την άμεση παρέμβαση για τη διευθέτηση του δρόμου,την απομάκρυνση των μπάζων από το πάρκινγκ και την τακτοποίηση της παραλίας. Μάλιστα είπαν ότι αν δεν μπορεί ο Δήμος να διευθετήσει την παραλία ας τους δώσει την άδεια να παρέμβουν οι ίδιοι και να πληρώσουν κάποιο ιδιώτη με μηχάνημα να εκτελέσει τις εργασίες.

Δείτε το video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς με όσα μας είπαν καταστηματάρχες και τις εικόνες που κατέγραψε με την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή

5-5-2022 «Ξεχασμένη» εντελώς η Παλιόνησος!!!