Συνεργασία του  Βασίλη Α. Υψηλάντη με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα προβλήματα της Δωδεκανήσου.

219

Με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ιδιαίτερη συνάντηση και συνεργασία, στο Μέγαρο Μαξίμου, το απόγευμα της Παρασκευής (13.05.22), ο κοσμήτορας της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου έθεσε στον Πρωθυπουργό τα φλέγοντα ζητήματα του νομού και επεσήμανε το συνεχές προσωπικό του ενδιαφέρον γι’αυτά.

Το πρώτο θέμα που τέθηκε, ήταν η ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στα νοσοκομεία  και τα  κέντρα υγείας του νησιωτικού μας νομό.

Η επισταμένη στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας, λόγω των προβλημάτων που δημιουργούν ο πόλεμος και η ενεργειακή κρίση, ήταν ένα άλλο βασικό θέμα της συζήτησης. Ο πρωθυπουργός εστίασε στα μέτρα που έχουν ληφθεί και τα οποία ελπίζει ότι θα αποφέρουν σύντομα οφέλη στους πολίτες ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση εστιάζει στο πρόβλημα με μεγάλη ευαισθησία και θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις για  την ανακούφιση των πολιτών.

Αναφέρθηκαν στα ζητήματα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων στα νησιά μας και την θερινή περίοδο και το αίτημα της Κάσου για ξεκινά δρομολόγιο από την Σητεία προκειμένου να ενισχυθεί ο τουρισμός, στην Κάσο και Κάρπαθο, από τη μεγαλόνησο.

Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία του νομοσχεδίου που είναι εισηγητής σε σχέση με την μετάπτωση του Κτηματολογίου Ρόδου-Κω και Λέρου στο Εθνικό Κτηματολόγιο και του ζήτησε όπως η ρύθμιση, για το ιδιοκτησιακό πρόβλημα στους Αρκιούς, έλθει με τροπολογία στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Ειδική αναφορά έκανε ο βουλευτής Δωδεκανήσου στον Πρωθυπουργό για την ανάγκη κατάργησης του άρθρου 3 του Κτηματολογικού Κανονισμού Δωδεκανήσου για τον αιγιαλό και την παραλία και την εφαρμογή του ισχύοντος, γενικά στη χώρα,  νόμου.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου επεσήμανε  την ανάγκη λήψης περαιτέρω μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της  νησιωτικότητας καθώς επίσης τη στήριξη επενδύσεων δωδεκάμηνης λειτουργίας στα νησιά μας.

Οι καλές προοπτικές για τον φετινό τουρισμό και η συνεχής βελτίωση των υποδομών ήταν ακόμα ένα από τα θέματα της συζήτησης.

Τέλος αναφέρθηκαν και σε ζητήματα κομματικού ενδιαφέροντος.

Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για το προσωπικό του ενδιαφέρον για την επίλυση των προβλημάτων και στα νησιά μας και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι το ενδιαφέρον αυτό θα καρποφορεί αφού επισταμένα και με συστηματικό τρόπο αντιμετωπίζονται τα προβλήματα . Τέλος του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο ταξίδι του στις Η.Π.Α και του εξέφρασε την ικανοποίηση των Δωδεκανησίων για τις διεθνείς πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει και για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων και της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας