Χρηματοδοτείται με 3.966.374 ευρώ το έργο της Διαχείρισης Αστικών αποβλήτων Λέρου. Ο Δήμος Λέρου έχει έτοιμη και την ενδιάμεση λύση.  

196

Όπως αναφέρει σε σημερινή του ανάρτηση  στην προσωπική του σελίδα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, η συνεργασία ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου και Δήμου Λέρου οδηγεί στην δημοπράτηση του έργου της Διαχείρισης Αστικών αποβλήτων Λέρου με 3.966.374 ευρώ μετά την απόφαση χρηματοδότησης του έργου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020 ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Μία εξέλιξη που δίνει στον Δήμο Λέρου και τον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου την ευκαιρία να κατασκευάσουν τις υποδομές που το νησί έχει ανάγκη.

Το έργο περιλαμβάνει :
– Χώρο Υγειονομικής Ταφής
– Μονάδα Κομποστοποίησης
– Σταθμό Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων
– Δίκτυο Συλλογής Βιοαποβλήτων
– Δίκτυο Οικιακής Κομποστοποίησης

 ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ

Να σημειώσουμε ότι μέχρι την ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού έργου, ήδη ο Δήμος Λέρου έχει δρομολογήσει την ενδιάμεση λύση με ανακύκλωση και δεματοποίηση .

Η ανακύκλωση στο νησί έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, ενώ σε επικοινωνία του kalymnos-news.gr με το Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια μας ενημέρωσε, ότι από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η δεματοποίηση μετά την ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων αυτήν την εβδομάδα από τη ΔΕΔΔΗΕ.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός