Τρία φορτηγά άχρηστα υλικά από τη μεγάλη εκστρατεία Εθελοντικού παράκτιου και υποβρύχιου καθαρισμού του λιμένος Καλύμνου (video) 

1233

Παγκόσμια εβδομάδα περιβάλλοντος και στην Κάλυμνο σήμερα Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 το πρωί,πραγματοποιήθηκε μία μεγάλη εκστρατεία Εθελοντικού παράκτιου και υποβρύχιου καθαρισμού του λιμένος Καλύμνου 

Ήταν  μία πρωτοβουλία του ΠΡΩΤΕΑ Ναυταθλητικού Ομίλου Καλύμνου με την «ΕΝΑΛΕΙΑ» σε συνεργασία με Λιμεναρχείο ,ΔΛΤ Καλύμνου και Δήμο.

Στην εκστρατεία συμμετείχαν ο ΠΡΩΤΕΑΣ, ο σύλλογος γυναικών αυτοδυτών “Η Κόρη της Καλύμνου”, το Λιμεναρχείο, οι Πρόσκοποι και τα λυκόπουλα καθώς και Εθελοντές

Ο Πρωτέας Ναυταθλητικός Όμιλος Καλύμνου συντόνισε τον υποβρύχιο και παράκτιο καθαρισμό του κεντρικού λιμανιού από το Άγαλμα του σφουγγαρά μέχρι το ζαχαροπλαστείο του Βούρου με επέκταση στη συνέχεια προς την πλευρά της Ιχθυόσκαλας.

Από το 1ο τμήμα της δράσης της ευθύνης του Πρωτέα γέμισαν δύο φορτηγά. Το ένα με ευρήματα, τα οποία αφαιρέθηκαν μέσα από τη θάλασσα και το άλλο με σκουπίδια από τις εσοχές (βραχάκια) που έχει η νέα παραλιακή.

Από το 2ο τμήμα στην παραλία Βουβάλη, στο οποίο τον συντονισμό είχε ο σύλλογος γυναικών αυτοδυτών “Η Κόρη της Καλύμνου” γέμισε ένα ακόμα φορτηγό, με ευρήματα από τη θάλασσα.

3 ΦΟΡΤΗΓΆ ΣΥΝΟΛΙΚΆ με σκουπίδια και άχρηστα υλικά αφαιρέθηκαν από την περιοχή, εκ των οποίων τα 2 θα ανακυκλωθούν και έχουν ήδη μεταφερθεί στο κοντέινερ της ΕΝΑΛΕΙΑ. Από τα αντικείμενα που αφαιρέθηκαν εντύπωση ήταν οι 10 καρέκλες, τα 2 πατίνια και τα αμέτρητα χιλιόμετρα από μισίνες.

Σημειώνεται εδώ ότι η εικόνα του βυθού ήταν απελπιστική και απαιτεί την αναθεώρηση του τρόπου σκέψης όλων μας.

Δείτε video με στιγμιότυπα από τη σημερινή εκστρατεία που ετοίμασε η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς καθώς και φωτογραφίες. Ευχαριστούμε τον ΠΡΩΤΕΑ για φωτογραφίες και στοιχεία.

5-6-2022 «Εκστρατεία» καθαρισμού του λιμανιού της ΚαλύμνουΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός