Επίσκεψη της τέως διοικήτριας Κατερίνας Εμμανουήλ στο Νοσοκομείο Καλύμνου

388

Με αφορμή την επίσκεψη της στο Νοσοκομείο Καλύμνου η τέως διοικήτρια Κατερίνα Εμμανουήλ εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Χαίρομαι ιδιαίτερα που το έργο, που δρομολογήθηκε επί θητείας μου στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλύμνου, συνεχίζεται επάξια από τον νέο Διοικητή κ. Νίκο Φανιό, τον οποίο κι ευχαριστώ θερμά για τη χθεσινή υποδοχή και το θερμό καλωσόρισμα, από τον ίδιο, καθώς και από όλο το στελεχιακό δυναμικό και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Καλύμνου.

Η δημιουργία της δεύτερης χειρουργικής αίθουσας, που τόσοέχει ανάγκη το Νοσοκομείο και είχε εξασφαλιστεί οικονομικά από τον Δεκέμβριο του 2021 με το χρηματικό ποσό των 55.000€, που λάβαμε ως έκτακτη επιχορήγηση μετά από επίπονες προσπάθειες, αλλά κυρίως αφότου απελευθερώθηκεο συγκεκριμένος χώρος, που μέχρι τότε λειτουργούσε ως αίθουσα τοκετού, μετά και τη δημιουργία του νέου Μαιευτικού Τμήματος, προχωρά κανονικά και αν εξελιχθεί, σύμφωνα με τον τότε σχεδιασμό, σύντομα θα είναι έτοιμη για να καλύψει τις ανάγκες της χειρουργικής μονάδας!

Επίσης, ένα πολύ σημαντικό έργο, η υδρομόνωση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, μετά την από 14/10/2021 Απόφαση έγκρισης τεχνικών προδιαγραφών, που συντάχθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, την από9/11/2021 Απόφαση έγκρισης σκοπιμότητας για τη διενέργεια ηλεκτρονικού Διαγωνισμού, ύψους 46.000€, ο οποίος ολοκληρώθηκε αισίως στις 14/01/2022, μπαίνει επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης!!! Η υδρομόνωση της ταράτσας της ΜΤΝ ήταν προτεραιότητά μας, από τη στιγμή που έγινε αντιληπτό ότι η κατάσταση της πλάκας ήταν επιεικώς απαράδεκτη,αφού εσωτερικά, κατά τους χειμερινούς μήνες, στον ευαίσθητο χώρο του νεφρού έτρεχε νερό, κάτι που συνέβαινε δυστυχώς τα τελευταία χρόνια. Η απαιτητική και σχετικά χρονοβόρα διαδικασία του ηλεκτρονικού διαγωνισμού διεκπαιραιώθηκε επιτυχώς σε όλα τα απαραίτητα στάδια και νιώθω ιδιαίτερη χαρά, που ένα ακόμη πολύ σοβαρό πρόβλημα οδεύει προς επίλυση!

Θα στέκομαι πάντα αρωγός στο έργο που γίνεται στο Νοσοκομείο και θα στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις τις ανάγκες και τα θέματα που αφορούν την ποιοτική βελτίωση της ζωής των κατοίκων της Καλύμνου και των ακριτικών μας νησιών.