Ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 και τα 285 εκατομμύρια ευρώ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (video)  

394

Στο φακό του kalymnos-news.gr μίλησε ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής εστιάζοντας στην έναρξη της επόμενης προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2021-2027.

Όπως ανέφερε, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μπαίνει σε αυτή την χρηματοδοτική περίοδο με σχεδόν διπλάσιους πόρους από αυτούς που είχε διαθέσιμους στην παρούσα περίοδο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Συγκεκριμένα τα 158,40 εκατομμύρια ευρώ του ΕΣΠΑ 2014-2020 αυξήθηκαν κατά 80% και θα διατεθούν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 285,4 εκατομμύρια ευρώ.

Ήταν μία μεγάλη επιτυχία για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο προσωπικά, με ένα διαρκή αγώνα στην βάση συγκροτημένης παρουσίας στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Οι φορείς απορρόφησης του νέου ΕΣΠΑ που πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι Δήμοι θα πρέπει να ενημερωθούν και να προετοιμάζονται ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη απορρόφηση κονδυλίων.

Στη συνέχεια ο Μανώλης Μουσελλής αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που υπάρχουν στη νέα προγραμματική περίοδο αναφέροντας μεταξύ άλλων:

  1. Η ενίσχυση ανταγωνιστικότητας και παραγωγικού δυναμικού
  2. Ενίσχυση ερευνητικών υποδομών
  3. Ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών
  4. Αειφορική ανάπτυξη και βιώσιμη διαχείριση των πόρων(Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας Βελτίωση της Περιφερειακής προσβασιμότητας και ενίσχυση κινητικότητας. Ανάπτυξη και βελτίωση κοινωνικών υποδομών )
  5. Ανθρώπινο δυναμικό και κοινωνική ένταξη
  6. Ολοκληρωμένη και βιώσιμη ανάπτυξη περιοχών

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Μανώλης Μουσελλής στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

Ο Έπαρχος Μ.Μουσελλής για το ΕΣΠΑ 2021-2027 και τα 285 εκατομμύρια ευρώ για την Περιφέρεια ΝΑΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός