Αιχμές της παράταξης Ι.Γαλουζή κατά Δημοτικής αρχής για τη μείωση του αριθμού των εισαγομένων πρωτοετών στην ΑΕΝ Καλύμνου.

969

Με αφορμή την ανακοίνωση από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής (Υ.ΝΑ.Ν.Π.) των εισαγόμενων πρωτοετών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού και την μείωση κατά 50% περίπου των πρωτοετών,σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, που εισάγονται στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου, από την Παράταξη “ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” με επικεφαλής τον τέως Δήμαρχο Ιωάννη Γαλουζή, εκδόθηκε δελτίο τύπου με αιχμές κατά τη δημοτικής αρχής.

Να σημειώσουμε ότι στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου εισάγονται 30 πρωτοετείς, εκ των οποίων σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr οι 20 είναι από Κάλυμνο.

Να θυμίσουμε ότι για φέτος έχουν εγκριθεί για το πρώτο έτος στην ΑΕΝ Καλύμνου να φοιτήσουν συνολικά 38 σπουδαστές,(εφόσον συμπληρωθεί ο αριθμός από επιλαχόντες) ένας αριθμός πολύ μικρότερος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.Μία μείωση της τάξεως του 50% περίπου.

Ο Γιάννης Γαλουζής και η παράταξη του επιρρίπτουν ευθύνες στη σημερινή Δημοτική Αρχή μιλώντας για : την πλήρη αδιαφορία της δημοτικής αρχής και την απουσία οποιασδήποτε παρέμβασης εκ μέρους της σε κεντρικό ή άλλο επίπεδο,προκειμένου ο αριθμός των πρωτοετών να προσεγγίζει τον αριθμό προηγούμενων ετών.

Και το δελτίο τύπου καταλήγει με ειρωνική διάθεση:

Αλλά αυτά δεν απασχολούν τη σημερινή δημοτική αρχή. Έλυσε το
πρόβλημα της επαγγελματικής αποκατάστασης των νέων μας… μείωσε την ανεργία…οδηγεί το νησί μας στην ανάπτυξη… Σιγά μην ασχοληθεί με την ΑΕΝ.

Παραθέτουμε το πλήρες δελτίο τύπου: