Από τον αγιασμό στα νεοκατασκευασθέντα Στρατιωτικά Οικήματα  Αξιωματικών στην  Κάλυμνο παρουσία του ΓΓ ΥΠΕΘΑ και Διοικητή ΑΣΔΕΝ. (video)  

1369

Σήμερα Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022 στις 11.00 το πρωί, σε μία σεμνή τελετή έγινε ο  αγιασμός στα νεοκατασκευασθέντα Στρατιωτικά Οικήματα  Αξιωματικών  στην Κάλυμνο, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) Αντώνη Οικονόμου και του Διοικητή ΑΣΔΕΝ, Αντιστρατήγου Δημητρίου Χούπη.

Παρόντες στην τελετή ο βουλευτής Δωδεκανήσου  της ΝΔ Ιωάννης Παππάς , ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος  Σπύρος Κογιάννης και ο Διοικητής της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Παντελής Χαμέτης .

Από το 5/42 ΣΕ που διοργάνωσε και την εκδήλωση ο Διοικητής Συνταγματάρχης Δημήτριος Λυμπερέας, ο Διοικητής του Τ.ΕΘ Καλύμνου Αντισυνταγματάρχης Κωστάκος Αθανάσιος και στελέχη του 5/42 ΣΕ και ΤΕΘ Καλύμνου

Από τις Τοπικές Αρχές ο Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ. Αμφιλόχιος Σακαλλέρος, ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής, ο Δήμαρχος Δημήτριος Διακομιχάλης, οι επικεφαλής της μείζονος και Ελάσσονος αντιπολίτευσης Ιωάννης Μαστροκούκος και Ιωάννης Γαλουζής,ο Πρόεδρος του ΔΣ Νικόλαος Γαβαλάς ,ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Καλύμνου Μιχάλης Μπούκης ,οι  Αντιδήμαρχοι Παντελής Ζωίδης και Ρένα Μαγκάκη, ο τέως Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς Κρις Αλαχούζος , ο Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σταυλάς, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου Νικόλαος Φανιός. Ακόμη ο  Πρόεδρος Εφέδρων Αξιωματικών Καλύμνου Ιωάννης Νομικάριος, ο Πρόεδρος του Κέντρου Δημιουργικής απασχόλησης Φίλιππος Ολυμπίτης, ο εκπρόσωπος της ΝΗΣΟΓΚΑΖ Μιχάλης Ψαρομπάς και ο Πρόεδρος του Αναγνωστηρίου Παναγιώτης Πιζάνιας.

Από τα Σώματα Ασφαλείας ο Λιμενάρχης Καλύμνου Αντιπλοίαρχος ΛΣ Θεόφιλος Τσαγκάρης, ο Υποδιοικητής του ΑΤ Καλυμνίων Αστυνόμος Β’ Κωνσταντίνος Δάσκαλος, ο διοικητής τους Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Καλύμνου , Υποπυραγός Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος.

Επίσης παρών ήταν ο εκπρόσωπος της αναδόχου Εταιρείας 3Κ που κατασκεύασε το έργο  Νικόλαος Κρούσκος με μέλη της οικογένειας του.

 Τον αγιασμός τέλεσε ο Λοχαγός στρατιωτικός Ιερέας Αρχιμανδρίτης Σοφρώνιος με τον εφημέριο του ΙΝ Αρχαγγέλλου π. Τίτο Καμπούρη .

Χαιρετισμούς απηύθυναν κατά σειρά ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Δημήτριος Λυπμερέας, ο ανάδοχος του έργου Νικόλαος Κρούσκος, ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής, ο Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης.

Δείτε το video με στιγμιότυπα από τους χαιρετισμούς που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

Από τον αγιασμό στα νεοκατασκευασθέντα Στρατιωτικά Οικήματα  Αξιωματικών στην  Κάλυμνο.

Τέλος το λόγο πήρε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) Αντώνης Οικονόμου . Δείτε την ομιλία του

Η ομιλία του ΓΓ του ΥΠΕΘΑ Αντώνη Οικονόμου στον αγιασμό  για τα Σ.Ο.Α  στην  Κάλυμνο

Ακολούθησε ξενάγηση στα διαμερίσματα.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για συγκρότημα 8 διαμερισμάτων που θα χρησιμοποιηθούν ως κατοικίες Αξιωματικών και των οικογενειών τους.

Το συγκρότημα βρίσκεται σε οικόπεδο 1.386,25 µ2 στην περιοχή Άγ.Αθανάσιος κάτω από το Κάστρο Χρυσοχεριάς. στην Πόθια Καλύµνου. Να σημειώσουμε ότι το οικόπεδο διατέθηκε από το Δήμο Καλυμνίων.

Τα 6 διαµερίσµατα  είναι των 78,08 µ2, 1 διαµέρισµα των 41,20 µ2 και 1 διαµέρισµα των 44,29 µ2) που κατανέµονται σε 4 κτίρια εντός του οικοπέδου

Τα 3 κτίρια είναι διώροφα και το ένα µονόροφο). Υπόγειο διαθέτουν τα 2 κτίρια

Η κατακόρυφη επικοινωνία των κτισµάτων γίνεται µε ανοικτά κλιµακοστάσια. Στο έργο περιλαµβάνεται η διαµόρφωση του περιβάλλοντα χώρου καθώς και η περίφραξη του οικοπέδου