Ευρεία σύσκεψη υπό τον Έπαρχο Καλύμνου Μ.Μουσελλή για την αναπαράσταση της πυρπόλησης της Φρεγάτας του Οθωμανικού στόλου στη Ναυμαχία του Γέροντα. (video)  

1031

Την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022 στις 9.00 το βράδυ, στο Λιμάνι της Καλύμνου, μπροστά από το Επαρχιακό μέγαρο, θα πραγματοποιηθεί  η αναπαράσταση της πυρπόλησης της Φρεγάτας του Οθωμανικού στόλου, στη Ναυμαχία του Γέροντα.

Μία εκδήλωση που έγινε και πέρσι παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και άφησε άριστες εντυπώσεις.

 Όπως μας δήλωσε ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής στόχος για φέτος, η εκδήλωση μετά και την περσινή εμπειρία, να είναι περισσότερο εντυπωσιακή, το υπερθέαμα με τα βεγγαλικά θα είναι πλουσιότερο,ενώ θα εμπλουτισθεί η όλη εκδήλωση με περισσότερα ιστορικά δρώμενα,με τη συμμετοχή περισσοτέρων σκαφών, κολυμβητών των Κολυμβητικών Σωματείων της Καλύμνου, Προσκόπων και του Λυκείου Ελληνίδων.

Σήμερα Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022 στις 8.30 το βράδυ, πραγματοποιήθηκε ευρεία συντονιστική σύσκεψη, που συγκάλεσε ο έπαρχος Μανώλης Μουσελλής στο γραφείο για να συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της εκδήλωσης. 

Στη σύσκεψη Προέδρευσε ο Έπαρχος ΠΕ Μανώλης Μουσελλής και συμμετείχαν εκ μέρους της Ιεράς μητροπόλεως ο Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ. Αμφιλόχιος Σακαλλέρος, ο Λιμενάρχης Καλύμνου Αντιπλοίαρχος ΛΣ Θεόφιλος Τσαγκάρης, ο Διοικητής του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Υποπυραγός Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος , η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Πόπη Κασσάρα, ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Νικόλαος Τσαγκάρης, ο Πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου παράκτιας αλιείας Μανώλης Κουλλιάς, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου, των Προσκόπων, των Κολυμβητικών Σωματείων και άλλων Φορέων που θα συνδράμουν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης

Επίσης παρών ήταν ο Γιώργος Αχλαδιώτης, ο οποίος και φέτος έχει αναλάβει το κομμάτι των βεγγαλικών και ο Γιάννης Νομικάριος ο οποίος, όπως και πέρσι, θα είναι ο παρουσιαστής της όλης Εκδήλωσης.

Σίγουρα πρόκειται για μία σημαντική εκδήλωση που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και πρόκειται να παρακολουθήσει πολύς κόσμος και οι επισκέπτες του νησιού που θα κατακλύσουν όλη την παραλιακή.

Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Οικονόμου,ενώ παρόντες θα είναι ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης.

Τέλος να σημειώσουμε ότι Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η Εταιρεία ΑΡΓΩ ΑΕ και ο Γιάννης Χαλίκος.

Δείτε ένα μικρό video με τις δηλώσεις του Επάρχου Μανώλη Μουσελλή και φωτογραφίες από τη σημερινή σύσκεψη

Ευρεία σύσκεψη για αναπαράσταση πυρπόλησης της Φρεγάτας του Οθωμανικού στόλου στη Ναυμαχία Γέροντα