Μετατίθεται στο Γ.Ν.Αθηνών “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ” ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλύμνου Μανώλης Τσικούρης.  

2118

Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, εγκρίθηκε η  από 16.07.2021 αίτηση του Ιατρού Καρδιολόγου Μανώλη Τσικούρη , Διευθυντή Καρδιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Καλύμνου και  μετατίθεται σε κενή οργανική θέση αντίστοιχης ειδικότητας του κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ. του Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», στην Αθήνα.

Να σημειώσουμε ότι ήδη εκδηλώθηκαν από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλύμνου ενέργειες για την άμεση πλήρωση της συγκεκριμένης θέσης, είτε με μετάθεση από άλλο Νοσοκομείο, Ιατρού αντίστοιχης ειδικότητας ή με προκήρυξη της θέσης.

Να σημειώσουμε ότι εκκρεμεί η δημοσιοποίηση της προκήρυξης για την πλήρωση 2 κενών ακόμη θέσεων Καρδιολόγων στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλύμνου.

Επίσης έχει υποβληθεί αίτημα, από τη διοίκηση του Νοσοκομείου στα Προϊστάμενα κλιμάκια για την άμεση προσωρινή  πλήρωση της θέσεως, με απόσπαση από άλλο Νοσοκομείο και μέχρι της οριστικής τοποθέτησης Καρδιολόγου.

Σίγουρα η μετάθεση του Μανώλη Τσικούρη, δημιουργεί ένα σημαντικό  κενό για το Νοσοκομείο Καλύμνου. Ιδιαίτερα για την Καρδιολογική Κλινική στην οποία ο Μανώλης Τσικούρης, βρίσκεται εδώ και 28 χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια ο Μανώλης Τσικούρης υπηρέτησε με αφοσίωση, προφέροντας τις υπηρεσίες του με συνέπεια, αλτρουισμό, επαγγελματισμό, επιστημοσύνη, με αγάπη και ευαισθησία στον ασθενή, σώζοντας στην κυριολεξία δεκάδες ζωές συνανθρώπων Η πολύχρονη υπηρεσία του στην Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Καλύμνου, είναι βέβαιο ότι θα αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του.  

Σε επικοινωνία μας με τον Μανώλη Τσικούρη μας είπε, ότι τα συναισθήματα του είναι ανάμεικτα μετά από 28 χρόνια θητείας στο Νοσοκομείο Καλύμνου.Πρόκειται να φύγει από το Νοσοκομείο Καλύμνου για τη νέα θέση του,την εβδομάδα μετά τις 15 Αυγούστου 2022.

Όπως μας είπε, έχει μιλήσει με το Διοικητή του Νοσοκομείου Καλύμνου Νικόλαο Φανιό,τον οποίο διαβεβαίωσε ότι μέχρι να καλυφθεί οριστικά η θέση, ο ίδιος θα βοηθήσει έμπρακτα από την πλευρά του, ερχόμενος με απόσπαση κάποιες ημέρες του μήνα για να καλύπτει τις εφημερίες.Σε αυτό θα συμβάλλει και θα συναινεί ο επίσης Καλύμνιος Καρδιολόγος Σκεύος Σιδερής,συντονιστής Καρδιολογικής κλινικής του Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» στην οποία θα ενταχθεί ο Μανώλης Τσικούρης.

Τέλος ανέφερε ότι από τη νέα θέση του, στο Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», θα είναι πάντα στη διάθεση των συμπατριωτών μας για να βοηθήσει και να παρέχει τις Ιατρικές του Υπηρεσίες.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός