Μια μοναδική ημερήσια εκδρομή με το «Αγ.Γεώργιος» από τη Λέρο σε Μακρονήσι-Ασπρονήσια και Πλατύ Γυαλό Λειψών (video)  

1414

Μία μοναδική ημερήσια εκδρομή με το ξύλινο και όμορφο σκαρί του σκάφους  “Άγιος Γεώργιος” κατέγραψε ο φακός του kalymnos-news.gr   και ο Μάμας Χαραμαντάς στα όμορφα μικρά νησάκια που βρίσκονται γύρω από Λειψούς και Αρκιούς, την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Ένα παραδοσιακό τρεχαντήρι ,που ήταν ψαράδικο, (γρι-γρι) της Λέρου για πολλές δεκαετίες και ναυπηγήθηκε το 1960 στο Ναυπηγείο του Ψαρρού στο Πέραμα. Όταν αποσύρθηκε από αλιευτικό ,αντί να κοπεί και να διαλυθεί, το πήρε η οικογένεια του καπετάν Μανώλη Βογιατζή που με πολύ μεράκι το μετασκεύασε και το ανακαίνισε ,μετατρέποντάς το, σε ένα πανέμορφο τουριστικό σκάφος που κάνει ημερήσιες  εκδρομές στα γύρω νησιά.

Μακρονήσι-Ασπρονήσια και Πλατύ Γυαλό Λειψών περιλάμβανε η ημερήσια εκδρομή μας. Βέβαια περιλαμβάνονται  και άλλα μικρονήσια ,Τηγανάκια, Μαράθι κ.α κάποιες άλλες ημέρες της εβδομάδας.

Στο πρόγραμμα αυτής της  όμορφης  και μοναδικής ημερήσιας εκδρομής που ξεκινά από Λέρο, ξεχωρίζει  η άψογη φιλοξενία και τα κεράσματα στους εκδρομείς από τον καπετάν Μανώλη  και το πλήρωμα.

Το σκάφος «Άγιος Γεώργιος» με καπετάνιο το Μανώλη Βογιατζή, ξεκινά από τη  Λέρο πάντα  γεμάτο από επισκέπτες του νησιού για την ελκυστική αυτή ημερήσια εκδρομή.

Δείτε όμορφα στιγμιότυπα που κατέγραψε ο φακός του Μάμα Χαραμαντά απ’αυτή την   ημερήσια εκδρομή στο video που ακολουθεί.

Σας συνιστούμε όσοι βρεθείτε στο νησί της Λέρου να μην παραλείψετε να κάνετε αυτή την εκδρομή

26-8-2022 Εκδρομή σε Μακρονήσι-Ασπρονήσια και Πλατύ Γυαλό Λειψών