Ο Ι. Μαστροκούκος για τα προβλήματα υδροδότησης στα Σκάλια και στην ευρύτερη περιοχή (video)  

672

Στο φακό του kalymnos-news.gr μίλησε σήμερα Τρίτη 30 Αυγούστου 2022, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος , για τα προβλήματα στην επαρκή υδροδότηση στα Σκάλια και στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν έχουν οι άνθρωποι νερό, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε για τις καθημερινές τους ανάγκες.

Ο Ι.Μαστροκούκος υπενθύμισε ότι επί προεδρίας του στη ΔΕΥΑΚ, εγκαταστάθηκε η πρώτη Μονάδα αφαλάτωσης στην Κάλυμνο και στην εν λόγω περιοχή, για να υδροδοτηθούν τα Σκάλια, μέχρι και τον Εμπορειό και κατασκευάστηκαν δίκτυα σε όλη την περιοχή. δίνοντας λύση  στο πρόβλημα και ανάπτυξη στην περιοχή.

 Συμπληρώνοντας είπε, ότι οι εποχές αλλάζουν και αντί να προσαρμοστούμε, έχουμε κηρύξει γενική αφασία, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου οι επιχειρήσεις και οι κάτοικοι στενάζουν. Θέλω να ρωτήσω το Δήμαρχο και να του πω, κύριε Δήμαρχε εσείς θα θέλατε να είχατε στήσει μία επιχείρηση και να μην είχατε νερό τώρα που είναι η κορύφωση της τουριστικής περιόδου;

Συνεχίζοντας ο Ι Μαστροκούκος, είπε ότι έγινε μία γεώτρηση και βρέθηκε λίγο νερό. Έχει περάσει 1,5 μήνας και δεν έχει γίνει ακόμη η σύνδεση, ούτε καν έχει ηλεκτροδοτηθεί. Υπάρχει μια αδράνεια και οι απαντήσεις που δίνονται είναι αστείες και διερωτήθηκε: Μέχρι πέρσι δεν είχαμε τέτοιο πρόβλημα. Μέσα σε ένα χρόνο υπήρχε τέτοια οικιστική ανάπτυξη που αμέσως δημιουργήθηκε το πρόβλημα; Ο Δήμαρχος δυστυχώς ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, εδώ δεν μπορεί να ασχοληθεί με την καθημερινότητα του Δήμου,θα ασχοληθεί με την καθημερινότητα της ΔΕΥΑΚ;

Επίσης ο Ι.Μαστροκούκος αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της δεξαμενής στην Παλιόνησο που έχει τρυπήσει και το νερό από τη γεώτρηση τρέχει στο δρόμο.

Κλείνοντας είπε: Δήμαρχε κουνηθείτε λίγο, κάντε αυτά που πρέπει να κάνετε όσο είστε ακόμη Δήμαρχος, γιατί είναι αμαρτία να δυσφημείται το νησί μας.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο Ι.Μαστροκούκος στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

Ο Ι.Μαστροκούκος για προβλήματα υδροδότησης στα Σκάλια