Στην Κάλυμνο βρίσκεται ο δήμαρχος της Γαλλικής πόλης Πορτ-ντε-Μπουκ,που το 25% του πληθυσμού της είναι Καλυμνιακής καταγωγής(video).  

1245
Από αριστερά Μανώλης Ροδίτης, Δαυίδ Μαϊλλης,Bensola Lauren. και Γιώργος Γερακιός.

Στην Κάλυμνο βρίσκεται αυτές τις ημέρες για διακοπές ο Bensola Lauren, Δήμαρχος της Γαλλικής πόλης Πορτ-ντε-Μπουκ(Port-de-Bouc).

Στο Πορτ-ντε-Μπουκ , λιμάνι στη Νότια Γαλλία. στην περιοχή της Μασσαλίας, η παρουσία του Ελληνικού στοιχείου, όπως και στις γειτονικές πόλεις είναι σημαντική. Στην εν λόγω πόλη,το 30% των κατοίκων είναι Έλληνες και στην πλειοψηφία τους Καλυμνιακής καταγωγής. Συγκεκριμένα το 25% των κατοίκων της πόλης, είναι Καλυμνιακής καταγωγής και οι δεσμοί τους με την Κάλυμνο είναι ισχυροί, διατηρούν τα ήθη και τα έθιμα του νησιού με διάφορες εκδηλώσεις και αρκετοί είναι αυτοί που με τις οικογένειες τους επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι το νησί.

Το δήμαρχο του Πορτ-ντε-Μπουκ,συναντήσαμε σήμερα Σάββατο, 6 Αυγούστου 2022, στις Ελιές όπου και διαμένει. Όπως μας είπε, είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται την Κάλυμνο,του αρέσει πολύ, την χαρακτήρισε παράδεισο,ενώ σκέπτεται να αγοράσει και σπίτι στο νησί. Μας μίλησε για το Καλύμνικο στοιχείο της πόλης του, για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούν, για τη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Καλυμνίων Δ.Διακομιχάλη αλλά και για την αδελφοποίηση των 2 πόλεων

Μαζί του ήταν ο Καλυμνιακής καταγωγής δημοτικός σύμβουλος στο Πορτ-ντε-Μπουκ Δαυίδ Μαίλλης. Χρέη διερμηνέα έκανε ο Μανώλης Ροδίτης που διαμένει στη Γαλλία και ο Γιώργος Γερακιός,που έζησε στη Γαλλία και έχει συγγενικά του πρόσωπα που διαμένουν μόνιμα στο Πορτ-ντε-Μπουκ.

Δείτε τα όσα μας έιπε στο video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς

Στην Κάλυμνο βρίσκεται ο δήμαρχος της Γαλλικής πόλης Πορτ-ντε-Μπουκ,