Όλα έτοιμα για την αποψινή  μουσική παράσταση στην πλατεία Χριστού με το Γεράσιμο Ανδρεάτο και την Ελένη Καρακάση, που ήδη βρίσκονται στην Κάλυμνο.  

1527

Όλα έτοιμα για τη  μουσική παράσταση  με τίτλο «Εκεί που η πέτρα μαύρισε, ανθίσαν μενεξέδες» που θα παρουσιαστεί σήμερα  Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022, στις 9.00 το βράδυ, στην Πλατεία Χριστού, στην Πόθια Καλύμνου.

Μία μουσική παράσταση για τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή με το γνωστό ερμηνευτή Γεράσιμο Ανδρεάτο,  σε κείμενα του Μάκη Ψαραδέλλη, βασισμένη σε αυθεντικές μαρτυρίες προσφύγων από την Σμύρνη.

Στο ρόλο της Μνήμης, η ηθοποιός  Ελένη Καρακάση ( η Ρίζω από τις Άγριες Μέλισσες). η οποία έχει επιμεληθεί και την σκηνοθεσία της παράστασης.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και είναι μία εκδήλωση με χορηγό τη Γενική Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής του ΥΝΑΝΠ και του ΓΓ Μανώλη Κουτουλάκη, που θα διοργανώσει το Επαρχείο Καλύμνου. Χορηγός επίσης το Ξενοδοχείο «ΟΑΣΙΣ» του Κώστα και Νικόλα Τσαγκάρη στο Μασούρι.

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος , η  Ελένη Καρακάση ,ο Μάκης Ψαραδέλλης και οι συνεργάτες τους, έφτασαν στην Κάλυμνο λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι με το “ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ”,προερχόμενοι από Κω ,όπου χθες βράδυ είχαν παρουσιάσει την μουσική παράσταση Στο λιμάνι τους υποδέχθηκε ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής και στη συνέχεια επισκέφτηκαν το χώρο όπου θα δοθεί η μουσική παράσταση.