Όταν πριν ένα χρόνο, το χιουμοριστικό δημοσίευμα μας “ Φανουρόπιτα από το Δήμαρχο για να φανερωθεί ο «άγνωστος εμπρηστής» της Χωματερής Καλύμνου” είχε γίνει πρώτη είδηση στα αθηναϊκά μέσα!  

1158

Πριν ένα χρόνο , του Αγίου Φανουρίου και η χιουμοριστική στήλη “ΒΟΛΗ ΚΑΤΑ ΒΟΛΗ” του kalymnos-news.gr είχε αναρτήσει δημοσίευμα με τίτλο: “Φανουρόπιτα από το Δήμαρχο για να φανερωθεί ο «άγνωστος εμπρηστής» της Χωματερής Καλύμνου!”

Στο δημοσίευμα εκείνο πριν ένα χρόνο που μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ, γράφαμε:

Φανουρόπιτα από το Δήμαρχο για να φανερωθεί ο «άγνωστος εμπρηστής» της Χωματερής Καλύμνου! (25 Αυγούστου 2021)

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης μας «ΒΟΛΗ ΚΑΤΆ ΒΟΛΗ»  ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δ.Διακομιχάλης ήδη έχει παραγγείλει φανουρόπιτα και στον εσπερινό του αγίου Φανουρίου, θα την πάει για να ευλογηθεί.

Βέβαια το ερώτημα είναι, τι θα ζητήσει ο Δήμαρχος να του φανερώσει ο άη Φανούρης;

Αν και ο Δήμαρχος το κρατά ως εφτασφράγιστό μυστικό, από στενό συνεργάτη του πληροφορηθήκαμε το αίτημα του: Θα ζητήσει να του φανερώσει τον «άγνωστο εμπρηστή» της Χωματερής .

 Βλέπετε έχουμε  χάσει το λογαριασμό από τις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί στην περιοχή της Χωματερής στα Γιανοχώραφα . Από ένα πρόχειρο λογαριασμό, για τουλάχιστον 6 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τα τελευταία 2 χρόνια και επεκτάθηκαν και εκτός ορίων της χωματερής, έχουν διενεργηθεί προανακρίσεις και έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Δεκάδες επίσης είναι και οι περιπτώσεις που οι πυρκαγιές ήταν περιορισμένης έκτασης ή από την χωματερή εκλυόντουσαν πυκνοί καπνοί.

Παρά τις αλλεπάλληλες εξαγγελίες για συνεχή φύλαξη της χωματερής, για τοποθέτηση φυλάκων ,για απαγόρευση εισόδου οχημάτων τις απογευματινές ώρες, για φυλάκια ελέγχου, για την προμήθεια κατάλληλων ηλεκτρονικών καμερών για την 24ωρη παρακολούθηση του χώρου και διάφορα παρόμοια που ακούσαμε, όλο το προηγούμενο διάστημα, οι πυρκαγιές εκδηλωνόντουσαν σταθερά και σε τακτά διαστήματα. Μετά από κάθε φωτιά ακούγαμε επίσημες δηλώσει του Δημάρχου για τον έλεγχο της χωματερής και μηνύσεις κατά «αγνώστων εμπρηστών».

Με το παραπάνω δημοσίευμα μας ήταν φανερό ότι θέλαμε να  σχολιάσουμε με χιουμοριστικό τρόπο την  συνήθη επωδό του Δημάρχου Διακομιχάλη που μετά από κάθε πυρκαγιά στην Χωματερή μιλούσε για “άγνωστους  εμπρηστές” και ότι άμεσα θα υπέβαλε μήνυση κατ’αγνώστων.

Βέβαια τα περισσότερα αθηναϊκά μέσα είδαν τη είδηση “πιασάρικη”και προέβησαν στην αναπαραγωγή και αναδημοσίσευση, θεωρώντας ως πραγματικό γεγονός ότι ο Δήμαρχος έταξε φανουρόπιτα για να βρεθεί ο άγνωστος εμπρηστής της χωματερής. Κάποια άλλα μέσα μέσα αντιλαμβανόμενα το χιουμοριστικό χαρακτήρα της, πρόσθεσαν και τα δικά τους σχόλια προτείνοντας στο Δήμαρχο εκτός από φανουρόπιτα να κάνει και ξεμάτιασμα!!

Ανεξάρτητα το πώς είδαν και παρουσίασαν την είδηση, σημασία έχει ότι δεκάδες site ασχολήθηκαν μέχρι και η κρατική τηλεόραση με το θέμα, που σημαίνει ότι το δημοσίευμα της στήλης μας «ΒΟΛΗ ΚΑΤΆ ΒΟΛΗ» είχε τεράστια απήχηση

Παραθέτουμε το απόσπασμα από την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 για το πως παρουσίασε το θέμα,πριν ένα χρόνο. Επίσης το τότε δημοσίευμα από το ΕΘΝΟΣ

Στην ΕΡΤ1 το χιουμοριστικό δημοσίευμα του kalymnos-news.gr "Φανουρόπιτα από το Δήμαρχο"

Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι ένα χρόνο μετά, “η Χωματερή ανάβει φωτιά και καπνίζει όποτε της καπνίσει” ο άη Φανούρης δεν φανέρωσε κάποιο “άγνωστο εμπρηστή” και ο Δήμαρχος παρά τις κάμερες που έβαλε, μάταια “ψάχνει” να βρει τον άγνωστο εμπρηστή!
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός