Αποχή δικηγόρων Τετάρτη και Πέμπτη 28-29/9 λόγω μη κάλυψης της θέσης Γραμματέα στο Ειρηνοδικείο Καλύμνου.(video)  

1262

Με  απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Κω, όλα τα μέλη του απέχουν από τα καθήκοντα από τις πολιτικές και ποινικές δίκες στις δικάσιμους, την Τετάρτη 28 και Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022,στην μεταβατική έδρα στην Κάλυμνο.

 Η απόφαση αυτή λήφθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για την μη κάλυψη της θέσεως γραμματέα στο Ειρηνοδικείο Καλύμνου ,που εδώ και αρκετό καιρό παραμένει κενή, καθόσον η υπάλληλος που υπηρετεί στη θέση αυτή, βρίσκεται σε Αναρρωτική άδεια .

Να σημειώσουμε ότι από  τις τρεις οργανικές θέσεις Γραμματέα, που προβλέπονται στο Ειρηνοδικείο Καλύμνου, έχει πληρωθεί μόνο η μία και όπως προαναφέρθηκε παραμένει κενή λόγω του ότι βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια η μοναδική υπάλληλος.

Σήμερα Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, η δικάσιμος περιλάμβανε αστικές δίκες(αγωγές,αιτήσεις) και όλες αναβλήθηκαν και προσδιορίστηκαν νέες ημερομηνίες συζήτησης.

Αύριο Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 ,η δικάσιμος περιλαμβάνει ποινικές δίκες και θα εκδικαστούν όσες κινδυνεύουν να παραγραφούν(έχουν συμπληρώσει 7 χρόνια).

 Στο φακό του kalymnos-news.gr, σήμερα Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, μίλησαν ο Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω Μιχάλης Μπιλλήρης και το μέλος Άννα Μπιλλήρη για την αποχή από τα καθήκοντα τους, για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, από την μη κάλυψη της κενής θέσης της Γραμματέας,αλλά και το αίτημα του για άμεση κάλυψη της θέσεως.

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

28-9-2022 Αποχή των δικηγόρων της Καλύμνου για την υποστελέχωση του Ειρηνοδικείου