Από τα εγκαίνια της “Χαλίκειου Πτέρυγας” στο νοσοκομείο Καλύμνου, δωρέα του Γιάννη Χαλίκου (video) 

2138

Σήμερα Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 στις 7.00 το απόγευμα,  πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Καλύμνου «Χαλίκειος Πτέρυγα» και τιμήθηκε ο δωρητής και μεγάλος ευεργέτης της Καλύμνου Γιάννης Χαλίκος.

Ο Γιάννης Χαλίκος παραβρέθηκε στην εκδήλωση με τη σύζυγο του Καλλιόπη και τρία από τα παιδιά του η Αννίτα , ο Γιώργος και ο Αντώνης με τη σύζυγο του και τα παιδιά του.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο  Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) Αντώνης Οικονόμου. Παρόντες οι βουλευτές Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Υψηλάντης, Ιωάννης Παππάς. Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γεώργιος Χατζημάρκος και ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός

Επίσης παραβρέθηκαν οι τοπικές θρησκευτικές,πολιτικές,στρατιωτικές αρχές,εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας, Συλλόγων και Φορέων της Καλύμνου , το Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου και αρκετός κόσμος.

Η τελετή ξεκίνησε με τον αγιασμό τον οποίο τέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ. Αμφιλόχιος Σακαλλέρος ο Μητροπολίτης

Μετά τον αγιασμό πρώτος το λόγο πήρε ο Διοικητής του Νοσοκομείου και οικοδεσπότης της εκδήλωσης Νικόλαος Φανιός, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους αναφέρθηκε στη “Χαλίκειο πτέρυγα” και στις δυνατότητες της και στο μεγάλο δωρητή κια ευεργέτη τον Ιωάννη Χαλίκο. Επίσης διάβασε την απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου Καλύμνου με την οποία ο Ιωάννης Χαλίκος ανακηρύχθηκε ως Μεγάλος Ευεργέτης του Νοσοκομείου και Επίτιμο μέλος του ΔΣ. Την απόφαση αυτή που είχε τοποθετηθεί σε ειδικό κάδρο, ο Διοικητής επέδωσε στο Γιάννη Χαλίκο.

Επίσης του επιδόθηκε και τιμητική πλακέτα.

Στη συνέχεια ανέβηκαν κατά σειρά στο βήμα και απηύθηναν χαιρετισμούς ο ΓΓ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) Αντώνης Οικονόμου ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο βουλευτής Ιωάννης Παππάς ως εκπρόσωπος της βουλής, οι βουλευτές Μάνος Κόνσολας και Βασίλης Υψηλάντης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γεώργιος Χατζημάρκος,ο Διοικητής της 2η ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός.

Ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός επέδωσε στο Γιάννη Χαλίκο αντίγραφο του όρκου του Ιπποκράτη

Οι χαιρετισμοί συνεχίστηκαν με το Δήμαρχο Καλυμνίων Δημήτριο Διακομιχάλη που επέδωσε και τιμητική πλακέτα

Τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς έκλεισε εκ μέρους της εταιρείας HALIKOS GROUP o  Αντώνης Κοπανέζος, πριν στο βήμα ανέβει ο μεγάλος ευεργέτης και δωρητής Γιάννης Χαλίκος που με φανερή τη συγκίνηση, ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους που τον τίμησαν και έκανε μία μικρή αναφορά στο έργο.

Μετά τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της πλάκας που τοποθετήθηκε εξωτερικά του κτιρίου

Ακολούθησε η κοπή της κορδέλας

Στη συνέχεια ξενάγηση στην νέα πτέρυγα.

Επίσης στην αίθουσα που έχει τοποθετηθεί ο υπερσύγχρονος Αξονικός Τομογράφος που αγοράστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η όμoρφη εκδήλωση έκλεισε με παράθεση μπουφέ στους παριστάμενους ,προσφορά του δωρητή Γιάννη Χαλίκου

Δείτε δύο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς με στιγμιότυπα από την εκδήλωση και φωτογραφίες.

Από τα εγκαίνια της "Χαλίκειου Πτέρυγας" στο νοσοκομείο Καλύμνου, δωρέα του Γιάννη Χαλίκου (Ι ΜΕΡΟΣ)
Από τα εγκαίνια της "Χαλίκειου Πτέρυγας" στο νοσοκομείο Καλύμνου, δωρεά του Γιάννη Χαλίκου(ΙΙ ΜΕΡΟΣ)Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός