Βγήκαν «ψηλά» τα 2 καινούργια απορριμματοφόρα που προμηθεύτηκε ο Δήμος Καλυμνίων και θα πρέπει να κόψουν δένδρα για να κυκλοφορήσουν στους δρόμους!  

937

Το έχουμε ξαναπεί, ότι τα προβλήματα στην Κάλυμνο, είναι αρκετά και δεν θα πρέπει να τα βλέπουμε μόνο από την αρνητική τους πλευρά, αλλά και από την χιουμοριστική.

Το είδαμε και το ακούσαμε και αυτό και μάλιστα από επίσημα χείλη : Τα 2 καινούργια απορριμματοφόρα οχήματα που πριν 3 μήνες προμηθεύτηκε ο Δήμος Καλυμνίων είναι “ψηλά” και προς το παρόν δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στο δρόμους του νησιού και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο αν δε κοπούν ή κλαδευτούν πρώτα κάποια επικίνδυνα δένδρα των δημοτικών δενδροστοιχιών, που εμποδίζουν την απρόσκοπτη διέλευση τους.

Να θυμίσουμε ότι τα δύο καινούργια  απορριμματοφόρα που προμηθεύτηκε ο δήμος Καλυμνίων και που χρηματοδοτήθηκαν από πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών, μετά από χρονοβόρες διαδικασίες ήλθαν στην Κάλυμνο τον περασμένο Ιούνιο. Πρώτο μέλημα της  Δημοτικής Αρχής ήταν να τα τοποθετήσει και να τα «στολίσει»μπροστά στο Ναυτικό Μουσείο, εν μέσω θερινής περιόδου, για να τα εκθέσει για το «φιλοθέαμον κοινόν» ντόπιων κι επισκεπτών. Μετά από 20 ημέρες περίπου παραμονής τα απέσυραν, φρόντισαν και τους έβγαλαν πινακίδες κυκλοφορίας και έκτοτε αν και πέρασαν 3 μήνες,  παραμένουν «αραγμένα και αναξιοποίητα»

Προχθές ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος κατήγγειλε το γεγονός, λέγοντας ,ότι δεν έχουν εκπαιδεύσει το προσωπικό που θα τα χειρίζεται ,ενώ υπάρχει και πρόβλημα με τα δένδρα στο οδικό δίκτυο, που θα εμποδίζουν την απρόσκοπτη κυκλοφορία τους λόγω μεγάλων διατάσεων των οχημάτων και ειδικότερα στο ύψος.

Χθες ο Αντιδήμαρχος Παντελής Ζωίδης, απαντώντας στον Ι.Μαστροκούκο, περιόρισε το πρόβλημα σε ένα, είπε ότι το προσωπικό είναι εκπαιδευμένο αλλά  όπως είπε αυτολεξεί ”υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα με τα δένδρα και κανένας Μαστροκούκος δεν μου είπε εμένα,ούτε καν κάποιος άλλος, ότι πρέπει αν κοπούν τα δένδρα. Ότι θα κοπούν τα δένδρα είναι αυτονόητο, ότι κάποια δένδρα επικίνδυνα ,πρέπει να φύγουνε. Έχουμε και άλλες υποχρεώσεις και άλλες έκτακτες  ανάγκες”

Συμπέρασμα: Η Δημοτική Αρχή προμηθεύτηκε 2 καινούργια απορριμματοφόρα, αλλά μετά την αγορά τους, διαπίστωσαν ότι υπάρχει πρόβλημα στην απρόσκοπτη κυκλοφορία τους, λόγω των μεγάλων διαστάσεων τους, στους δρόμους της Καλύμνου. Δηλαδή αντί να αγοράσουν οχήματα ευέλικτα ,κατάλληλα για τα οδικό δίκτυο του νησιού, τώρα αναγκάζονται να προχωρήσουν στην προσαρμογή του οδικού δικτύου(!),με κοπή και κλαδέματα δένδρων. Για να το πούμε και πιό απλά, ακολουθούν την λογική του “Άρπα κόλλα” και του «ότι κάτσει». Αγόρασαν δηλαδή “γουρούνι στο σακί”

Τελικά εκεί στη Δημοτική Αρχή, αν συνεχίσετε με αυτές τις λογικές καλό είναι να προσλάβετε ένα σύγχρονο Προκρούστη που να παίρνει τις προμήθειες σας και να τις βάζει στην Προκρούστεια κλίνη ώστε να τις προσαρμόζει όπως σας βολεύει!
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός