Γ.Κατσοτούρχης, Πρόεδρος “Συλλόγου μεγάλων πελαγικών ψαριών Καλύμνου”: Διαπραγματεύσεις σε εξέλιξη για να ψαρεύουν σκάφη εντός της ΑΟΖ Αιγύπτου. (video)  

558

Στο φακό του kalymnos-news.gr μίλησε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022, ο Πρόεδρος του «Συλλόγου μεγάλων πελαγικών ψαριών Καλύμνου»  Γιώργος Κατσοτούρχη για τη 2η συνάντηση που είχε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στα όσα δρομολογούνται για τον κλάδο τους.

Όπως είπε ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο και το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη , ώστε ελληνικά σκάφη να μπορούν να αλιεύουν έξω από τα χωρικά μας ύδατα και εντός της ΑΟΖ της Αιγύπτου.

Ένα άλλο θέμα που δρομολογήθηκε είναι η νομιμοποίηση όλων των σκαφών που έχουν πρόβλημα με την χωρητικότητα και την ιπποδύναμη.Αυτό θα γίνει με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή.

 Το 3ο θέμα αφορά στις αποζημιώσεις λόγω των οικονομικών επιπτώσεων στον κλάδο, ως συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Τέλος ,όπως είπε ο Γ.Κατσοτούρχης, έγινε δεκτό το αίτημα ,ένταξης στο πλαίσιο της κοινής αλιευτικής πολιτικής ,στο πρόγραμμα προσωρινής βάσης για 4 τρίμηνα (4 χρόνια) και να επιδοτούνται όπως είχε γίνει και με την πανδημία. 

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Γ.Κατσοτούρχης στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

9-9-2022 Συνέντευξη με τον Γ.Κατσοτούρχη για θέματα των αλιέωνΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός