Διοικητής Νοσοκομείου Καλύμνου: Κανονικά και με επιτυχία αντιμετωπίστηκε η περίπτωση 17χρονου από Πάτμο που τραυματίστηκε με ψαροντούφεκο.   

1806

Με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα της ΕΡΤ Ν.Αιγαίου με τίτλο « Κάλυμνος-17χρονος τραυματίας έμεινε όλη νύχτα στα επείγοντα – Δεν προσήλθε ο εφημερεύων ορθοπεδικός» που αναρτήθηκε στο ertnews.gr και αναπαράχθηκε από κάποια τοπικά ΜΜΕ, το kalymnos-news.gr επικοινώνησε με το Διοικητή του Νοσοκομείου Καλύμνου Νικόλαο Φανιό.

Όπως μας είπε ό Διοικητής του Νοσοκομείου, όλα έγιναν κανονικά και η περίπτωση του 17χρονου αντιμετωπίστηκε με επιτυχία.

Αναφερόμενος στο περιστατικό και στο τι συνέβη, μας είπε:

Το ατύχημα συνέβη τις μεσημβρινές ώρες της  Τρίτης 30ης Αυγούστου 2022 στην Πάτμο.Η περίπτωση του τραυματισμού κρίθηκε ότι δεν έχρηζε επείγουσας διακομιδής με ΕΚΑΒ (με Ε/Π ή ταχύπλοο) και ο δεκαεπτάχρονος παρέμεινε στην Πάτμο μέχρι τις βραδινές  ώρες, όπου στη συνέχεια ταξίδεψε με το πλοίο της γραμμής στην Κάλυμνο και προσήλθε στο Βουβάλειο Νοσοκομείο τα ξημερώματα της Τετάρτης 31ης Αυγούστου 2022.

Πραγματοποιήθηκε εκτίμηση της κατάστασης του, διενέργεια εξετάσεων, λήφθηκαν ακτινογραφίες και έγινε η απαραίτητη προετοιμασία για να χειρουργηθεί.Το πρωί της Τετάρτης 31 Αυγούστου και λίγες μόνο ώρες μετά την εισαγωγή του στο Νοσοκομείο Καλυμνου,μεταφέρθηκε στο χειρουργείο, μάλιστα κατά προτεραιότητα αν και υπήρχε προγραμματισμένο χειρουργείο.Η χειρουργική επέμβαση έγινε από τον εφημερεύοντα ιατρό Ορθοπεδικό, με επιτυχία και το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο 17χρονος έλαβε εξιτήριο

Ο πατέρας του 17 χρονου  ευχαρίστησε τους γιατρούς για την επιτυχή αντιμετώπιση του περιστατικού