Επιστολή με ερωτήματα για τη βύθιση του “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ” και τη ναυπήγηση νέου σκάφους, κατέθεσε ο Ι.Μαστροκούκος στη ΓΣ της ΑΝΕΚ.

1103

Πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 στις 7.00 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, η  προγραμματισμένη ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΑΝΕ Καλύμνου με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:

1.Υποβολή και έγκριση των Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων της χρήσεως 2021(1-1-2021 έως 31-12-2021) και της επ’αυτών εκθέσεως του Διοικητικού Συμβουλίου.

2. Έγκριση Συνολικής Διαχείρισης για τα πεπραγμένα της χρήσης από 01/01/2021 έως 31/12/2021 και απαλλαγή των μελών του ΔΣ και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη

3. Εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού ορκωτού ελεγκτή για τη χρήση 1/1/2022 έως 31/12/2022.

4, Ενημερωση για το θέμα του πρ. Κεντρικού πράκτορα Β.Καπαδάκη.

Να σημειώσουμε ότι από τις αντιπολίτευσεις του ΔΣ Καλυμνίων που εκπροσωπούν μετοχές του Δήμου,  συμμετείχαν μόνο από τη μείζονα μειοψηφία ο επικεφαλής Ιωάννης Μαστροκούκος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Παράταξης Μιχάλης Κάτρης και Αναστασία Κάτρη. Επίσης συμμετείχε ο Μιχάλης Μπούκης και το μέλος της Παράταξης του, Νικόλαος Τσαγκάρης.

Σε επικοινωνία του kalymnos-news.gr  με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας   Ιωάννη Μαστροκούκο, μας ενημέρωσε, ότι ο ίδιος κατέθεσε επιστολή στη Γραμματεία της Γενικής Συνέλευσης, με συγκεκριμένα ερωτήματα, για τα οποία ζητά να απαντηθούν και  που αφορούν σε δύο θέματα:

1.ΠΥΡΚΑΓΙΑ-ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΚΑΦΟΥΣ «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ»

2.ΝΑΥΠΗΓΗΣΗ ΝΕΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ

Όπως μας είπε, ο Ι.Μαστροκούκος, ζήτησε να αναγνωστεί η επιστολή στη Γενική  Συνέλευση  και να τεθεί ως θέμα προ της ημερήσιας διάταξης για να συζητηθεί και να απαντηθεί . Το Προεδρείο δεν το δέχθηκε.

Κατόπιν αυτού, ο Ι.Μαστροκούκος αναγκάστηκε,  κάποια από τα ερωτήματα που περιλαμβάνονται στην επιστολή, να τα θέσει κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.

Αυτούσια  την  επιστολή που κατατέθηκε από τον Ι.Μαστροκούκο την παραθέτουμε παρακάτω:

Από τις απαντήσεις που δόθηκαν από τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΑΝΕΚ Γ.Θανάτση στα ερωτήματα που τέθηκαν, προκύπτουν τα παρακάτω:

1.  Η ΑΝΕΚ δεν έχει γνώση του πορίσματος  της Λιμενικής Αρχής για τις αιτίες εκδήλωσης της πυρκαγιάς στο “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ”,ούτε γνωρίζει το πόρισμα της Ασφαλιστικής Εταιρείας

2. Επίσης δεν έχει  γνώση για την πορεία της υπόθεσης από πλευράς ποινικής  διαδικασίας.

3. Το κόστος της ναυπήγησης του νέου σκάφους θα ανέλθει στο ποσό του 1.550.000 ευρώ περίπου .

4. Ο χρόνος ολοκλήρωσης ναυπήγησης του νέου σκάφους θα εξαρτηθεί από τη ρευστότητα της Εταιρείας και το χρόνο καταβολής των οφειλομένων ποσών των επιδοτήσεων από το Υπουργείο Ναυτιλίας στην ΑΝΕΚ.

5. Μέχρι τώρα έχουν καταβληθεί για τη ναυπήγηση του νέου σκάφους 1.050.000 ευρώ περίπου
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός