Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι αθλητικοί αγώνες «Λέρεια 2022» και «Παπαντωνάκεια 2022»

238

Με την συμμετοχή αθλητών από τα γειτονικά νησιά, ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 17/9 και την Κυριακή 18/9 οι αθλητικοί αγώνες «Λέρεια 2022» και «Παπαντωνάκεια 2022» που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Λέρου (ΔΟΠΑΙΣΑΠ), η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και ο ΓΣΝ Λέρου.

Τα «Λέρεια 2022» τα οποία αποτελούν πλέον θεσμό στο χώρο του αθλητισμού στο νησί μας, ξεκίνησαν το Σάββατο στις 16.00 και ολοκληρώθηκαν στις 19.30, παρουσία πλήθους κόσμου τόσο από το νησί μας όσο και από τα γύρω νησιά, με πολλές πρωτιές των τοπικών αθλητικών συλλόγων στίβου (Αρτέμιδα – ΓΣΝ).

Τα «Λέρεια» τα οποία διεξάγονται από το 1998 στο νησί μας είναι μια αθλητική διοργάνωση που δίνει κίνητρα στους συλλόγους του κλασσικού αθλητισμού να «δουλεύουν» σωστά με τις ακαδημίες τους για την ανάδειξη ταλέντων με εκπληκτικά αποτελέσματα στο κομμάτι των αθλητών – αθλητριών.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 18/9 και ώρα 10.00, έλαβαν χώρα οι αγώνες στίβου «Παπαντωνάκεια 2022» που είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του αείμνηστου πρωτεργάτη του κλασσικού αθλητισμού στη Λέρο αλλά και στα Δωδεκάνησα, καθηγητή φυσικής αγωγής και προπονητή Μιλτιάδη Παπαντωνάκη.

Την ίδια ημέρα ο Δήμαρχος Λέρου απένειμε τιμητική πλακέτα στον μεγάλο αθλητή Ιωάννη Βιρβίλη ως αναγνώριση της προσφοράς του στον Ελληνικό Αθλητισμό και στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Λέρο.

Επίσης, τιμητική πλακέτα απένειμε ο κ. Κόλιας στον Επίτιμο Πρόεδρο του Γ.Σ.Ν και Αντιπρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδ/σου κ. Α. Μπίλλη για την προσφορά του στον αθλητισμό.

Ο Δήμαρχος κ. Κόλιας ευχαρίστησε και συνεχάρη τους αθλητές, γυμναστές και όλους τους παρευρισκομένους τονίζοντας ότι ο αθλητισμός στηρίζεται στις αξίες και τα ιδανικά της ευγενούς άμιλλας και του ανταγωνισμού, προσθέτοντας ότι απαράβατο καθήκον μιας κοινωνίας είναι να τιμά τους ανθρώπους που προσέφεραν με το έργο τους σε έναν τόπο και αφιέρωσαν τη ζωή τους σε μία αποστολή που αποσκοπούσε στο κοινό όφελος.