Ο απολογισμός των εκδηλώσεων του Κέντρου Πολιτισμού & Ιστορίας Καλύμνου από το Δ.Ταυλάριο (video)

120

Στο φακό του kalymnos-news.gr μίλησε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, ο Δρόσος Ταυλάριος, ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Πολιτισμού και υπεύθυνος του Κέντρου Πολιτισμού & Ιστορίας Καλύμνου, εστιάζοντας στον απολογισμό των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων που διοργάνωσε το Κέντρο.

Συγκεκριμένα σε 3 εκδηλώσεις. Οι δύο αφορούσαν σε 2 μεγάλους Καλύμνιους καλλιτέχνες και η τρίτη σε εκδήλωση για τη ναυμαχία του Γέροντα.

Το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022  έγιναν τα εγκαίνια μίας πολύ ενδιαφέρουσας Έκθεσης, αφιερωμένη στον μεγάλο Καλύμνιο ζωγράφο Γεώργιο Οικονόμου (1861-1935)

Η δεύτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Ιουλίου 2022 στο κέντρο Πολιτισμού και Ιστορίας. Μία τιμητική εκδήλωση για την προσφορά στην Κάλυμνο του Μιχάλη Κόκκινου(1900-1990) και της οικογένειας του ενώ έγινε παρουσίαση της μελέτης «Τα 100 αγάλματα της Καλύμνου» από το Δρόσο Ταυλάριο.

Η τρίτη εκδήλωση ήταν το διήμερο 4-5 Σεπτεμβρίου 2022 για την επέτειο της Ναυμαχίας του Γέροντα με ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν.

Ο Δρόσος Ταυλάριος εξέφρασε τις ενστάσεις και τις αντιρρήσεις για το χρόνο της εκδήλωσης της αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Γέροντα από το Επαρχείο Καλύμνου, που ήταν προγενέστερος της προβλεπόμενης ημερομηνίας,καθώς και στην πρόθεση του Επάρχου του χρόνου να γίνει στα μέσα Αυγούστου.

Κλείνοντας ο Δρόσος Ταυλάριος αναφέρθηκε στον προγραμματισμό του Κέντρου για τις επόμενες εκδηλώσεις και στην προγραμματική σύμβαση με την Εταιρεία “ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ”

Δείτε τα όσα είπε στο video που ετοίμασαν Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

21-9-2022 Απολογισμός από τον Δρόσο Ταυλάριο για τις εκδηλώσεις του Δήμου