Ο προπονητής κολύμβησης Μ.Γλυνάτσης για την Ομάδα του “ΠΡΩΤΕΑ” που εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα  στο Παγκόσμιο Κύπελλο Διάσωσης στο Riccione της Ιταλίας (video)  

304

Επέστρεψε από την πόλη Riccione της Ιταλίας  η Ομάδα του “Πρωτέα Ναυταθλητικού Ομίλου Καλύμνου”, η οποία συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Διάσωσης ( World Rescue Cup 2022)

Από τα αθλητικά σωματεία τα οποία καλλιεργούν το άθλημα της αθλητικής ναυαγοσωστικής, μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας ήταν ο “Πρωτέας Ναυταθλητικός Όμιλος Καλύμνου“, το μόνο σωματείο το οποίο είχε  τις επιδόσεις για να εκπροσωπήσει τη Χώρα μας στο εξωτερικό  και με τη στήριξη της Ένωσης  Αθλητικής Ναυγοσωστικής Ελλάδος,  επέστρεψε,  έχοντας καταρρίψει 9 φορές πανελλήνια ρεκόρ με την ομάδα πέντε αθλητών υπό την  προπονητική καθοδήγηση του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής Μιχάλη Γλυνάτση.

Το παγκόσμιο κύπελλο διεξάγεται από την ILS ανά διετία και  φέτος είχε συμμετοχές εκατοντάδων αθλητών,όλων των ηλικιών,από 56 χώρες  του κόσμου,  σε αγωνίσματα αθλητικής ναυαγοσωστικής,  τα οποία διεξήχθησαν  τόσο σε πισίνα  όσο και σε παραλία.

Οι αθλητές του ΠΡΩΤΕΑ  Βασίλης Γλυνάτσης, Χριστίνα Εργά, Μάμμας Ζωγραφάκης, Γιάννης Κενενούνης και Εφραίμ Χαλκιάς αγωνίστηκαν  στα 200m κολύμβηση με εμπόδια, 100μ ρυμούλκηση ανδρείκελου με πέδιλα, 50μ μεταφορά ανδρείκελου, 100μ μεταφορά ανδρείκελου με πέδιλα  100μ Μικτή διάσωση  200μ υπερδιασώστης, 2000 m τρέξιμο στην άμμο, 90msprint στην άμμο και flagrace.

Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2022, απόγευμα, συναντήσαμε στο Δημοτικό Κολυμβητήριο τον προπονητή της Ομάδας Μιχάλη Γλυνάτση, μαζί με το αθλητή Γιάννη Κενενούνη, αφού οι υπόλοιποι 4 αθλητές βρίσκονται στην Αθήνα.

 Ο Μιχάλης Γλυνάτσης  μας μίλησε για τις εντυπώσεις που αποκόμισαν ,τις εμπειρίες που απέκτησαν, για τις επιτυχίες τους, αλλά και τις μοναδικές στιγμές που έζησαν, ο ίδιος και η Ομάδα του. Όπως χαρακτηριστικά μας λέει ο Μιχάλης: “Ήταν μία μοναδική εμπειρία, προσωπικά ούτε μπορούσα να φανταστώ, ήταν πολύ μικρό, σε αυτά που ζήσαμε ,ζήσαμε μοναδικές στιγμές ,το να κολυμπάνε οι αθλητές μας και να βάζουν στον πίνακα την Ελληνική  σημαία, το όνομα τους δίπλα και το ΠΡΩΤΕΑΣ Καλύμνου ,ήταν κάτι τουλάχιστον συγκινητικό. Δεν είχα τολμήσω να φανταστώ, να σκεφτώ κάτι τέτοιο ποτέ ως προπονητής και οι δυνατότητες που μου δόθηκαν μέσα από τον ΠΡΩΤΕΑ, μέσα από τους αθλητές αυτούς και την ΕΑΝΕ, ήταν αυτές που μας οδήγησαν να έχουμε αυτή τη μοναδική ευκαιρία για τα δεδομένα μας.”

Δείτε αναλυτικά τα όσα ενδιαφέροντα είπε ο Μιχάλης, στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

28-9-2022 Οι επιτυχίες του «Πρωτέα» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ναυαγοσωστικήςΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός