Ο ρόλος των Εφέδρων Εθνοφυλάκων στην Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια της Χώρας- Του Φράγκου Φραγκούλη*

244

*Του Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ Στρατηγού Φρ. Φράγκου 

Ήμουν από αυτούς που πρώτος μίλησα για τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση των Εφέδρων Καταδρομέων και των Εθνοφυλάκων.

Από την πρώτη στιγμή διέγνωσα τον αποτρεπτικό ρόλο των Δυνάμεων Καταδρομών και την αστραπιαία ετοιμότητα για Αντίδραση τους σε όλων των Ειδών τα προγεφυρώματα που θα επιχειρούσαν οι Απέναντι!

Σε συνδυασμό δε με ενίσχυση από Εφέδρους Καταδρομείς και Τοπικούς Πυρήνες αποτελούμενους από ντόπιους Εφέδρους η αποτρεπτική δύναμη των νησιών μας θα ήταν Καθοριστική τις πρώτες ώρες του Αγώνα !

Κατά την διάρκεια της θητείας μου οργανώθηκαν σε κάθε νησί Λόχοι Καταδρομών με αυξημένη επάνδρωση και ενίσχυση από Εφέδρους Καταδρομείς !

ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ:

-Οι Έλληνες έφεδροι κρισίμων ειδικοτήτων, που είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού, να επιστρατεύονται οικειοθελώς σε περίπτωση κρίσης.

-Να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους κατά την επιταγή του άρθρου 51 παράγραφος 4 του Συντάγματος.

-Οι διαβιούντες στην Κύπρο Ελλαδίτες έφεδροι, με διμερή συμφωνία να επανδρώνουν Μονάδες εφεδρείας και Εθνοφυλάκων.

– Αύξηση της θητείας, με την δυνατότητα να υπηρετήσουν οικειοθελώς δεκαπεντάμηνο και τους υπόλοιπους μήνες να λαμβάνουν αποζημίωση με τον κατώτερο οριζόμενο από τις κείμενες διατάξεις μισθό

-Να υπάρξει πλήρης αξιοποίηση των εφέδρων των Ειδικών Δυνάμεων , καθώς και συγκρότηση Μονάδων Εφεδρείας- Εθνοφυλακής με κριτήρια ηλικιακά ,για την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών- ανορθόδοξων, εχθρικών.

-Να γίνεται σύντομη και σε τακτικά διαστήματα επανεκπαίδευση των εφέδρων και των εθνοφυλάκων.

«Ο προϋπολογισμός δαπανών των Ενόπλων μας Δυνάμεων επιβάλλεται να αποδεσμευτεί των μνημονιακών περιορισμών . Πρέπει να υπάρξει προτεραιότητα κάλυψης των λειτουργικών αναγκών καθώς και ενίσχυσης τους με στοχευμένο εξοπλιστικά προγράμματα. Απαραίτητη προτεραιότητα όλων η διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων -Σωμάτων Ασφαλείας!!

Φρ. Φράγκος: Ο Ερντογάν καραδοκεί!!Εγρήγορση- Εγρήγορση!! Συσπειρωση- Συσπείρωση!!Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός