Στον “αέρα” η ναυτική εκπαίδευση στις ΑΕΝ, μετά την περικοπή σύνταξης στους συνταξιούχους Ναυτοδιδασκάλους .(video)  

1678

Στον “αέρα” βρίσκεται  η ναυτική εκπαίδευση στις ΑΕΝ μετά την περικοπή σύνταξης στους συνταξιούχους Πλοιάρχους που διδάσκουν σε αυτές.

Συγκεκριμένα από 1 Σεπτεμβρίου 2022, προβλέπεται η περικοπή του 30% της σύνταξης σε όσους συνταξιούχους εργάζονται. Μέχρι τώρα  λόγω μη προσέλευσης εν ενεργεία Πλοιάρχων και Μηχανικών στις ΑΕΝ (Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού) όλης της χώρας να εργαστούν ως ωρομίσθιοι καθηγητές ναυτικών μαθημάτων, ο νόμος εξαιρούσε αυτής της περικοπής της σύνταξης μέχρι 31/8/2022, τους συνταξιούχους Πλοιάρχους και Μηχανικούς του ΝΑΤ που προσφέρουν εκπαιδευτικό έργο τόσο στις ΑΕΝ όσο και στο ΚΕΣΕΝ και στις Σχολές σωστικών και πυροσβεστικών μέσων του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Μετά την εξέλιξη αυτή δημιουργείται το ερώτημα για το πως θα λειτουργήσουν οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού όταν η λειτουργία τους στηρίζεται κατά μεγάλο ποσοστό σε συνταξιούχους, οι οποίοι δεν θα προσέλθουν λόγω περικοπής της σύνταξης τους.

Αν οι παραπάνω δεν προσέλθουν να διδάξουν στο νέο Ακαδημαϊκό έτος ,που ξεκινά στις 3 Οκτωβρίου 2022 λόγω περικοπής της σύνταξης τους, η συνέχιση της λειτουργίας των Ακαδημιών θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα .

Γι το μεγάλο αυτό πρόβλημα που προέκυψε, μας μιλά ο καπετάν Γιώργος Μουσσάς που διδάσκει στην ΑΕΝ Καλύμνου ναυτικά μαθήματα.

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

22-9-2022 «Σύννεφα» πάνω από την ΑΕΝ...Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός