Το Προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Κω για το πρόβλημα υποστελέχωσης του Ειρηνοδικείου Καλύμνου (video)

365

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022, δεύτερη ημέρα της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους μετά από απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Κω,σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για την μη κάλυψη της θέσεως γραμματέα στο Ειρηνοδικείο Καλύμνου ,που εδώ και αρκετό καιρό παραμένει κενή, καθόσον η υπάλληλος που υπηρετεί στη θέση αυτή, βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια .

Σήμερα Πέμπτη πρωί, ήλθαν σην Κάλυμνο από Κω, για το θέμα αυτό, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Εμμανουήλ Χατζηάμαλλος, με τον Γραμματέα Δημήτριο Δρόσο. Μαζί με τον αντιπρόεδρο του ΔΣ Μιχάλη Μπιλλήρη και το μέλος Άννα Μπιλλήρη, ενημέρωσαν του συναδέλφους τους για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την υποστελέχωση του Ειρηνοδικείου, τις ενέργειες που έχουν εκδηλώσει και τις μελλοντικές κινήσεις. Επίσης επισκέφτηκαν τον Έπαρχο Μανώλη Μουσελλή ο οποίος δήλωσε ότι βρίσκεται στη διάθεση  του Συλλόγου,ώστε σε συνεργασία  να προσπαθήσουν να επιτύχουν το ζητούμενο αποτέλεσμα. Στόχος κοινός, ανέφερε ,  είναι  να στελεχωθεί το Ειρηνοδικείο Καλύμνου και να μπορεί να λειτουργεί με επάρκεια.

Να σημειώσουμε ότι από  τις τρεις οργανικές θέσεις Γραμματέα, που προβλέπονται στο Ειρηνοδικείο Καλύμνου, έχει πληρωθεί μόνο η μία και όπως προαναφέρθηκε παραμένει κενή, λόγω του ότι βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια η μοναδική υπάλληλος.

 Ο φακός του kalymnos -news.gr συνάντησε το Προεδρείο του δικηγορικού Συλλόγου, έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου και είχε μια άκρως ενημερωτική συνομιλία για το πρόβλημα,ενέργειες που έχουν εκδηλωθεί, για τη διήμερη αποχή, αλλά και τις μελλοντικές ενέργειες σε περίπτωση που δεν επιλυθεί το πρόβλημα τις αμέσως επόμενες ημέρες

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

29-9-2022 Το Δ.Σ. του Δικηγορικού συλλόγου στο Kalymnos News