Φεύγει οριστικά από το ΠΑΣΟΚ η Λίτσα Φτακλάκη – Επιστολή παραίτησης στον Γραμματέα που εξηγεί τους λόγους

382

Παραιτήθηκε τελικά και οριστικά από το ΠΑΣΟΚ και όλες τις θέσεις και τα αξιώματα που κατείχε έως πρόσφατα, το στέλεχος της παράταξης στα Δωδεκάνησα κα Λίτσα Φτακλάκη. 

Η ίδια ήταν δυσαρεστημένη το τελευταίο χρονικό διάστημα με τα όσα διαδραματίζονταν στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα στην επιστολή παραίτησής τος προς τον γραμματέα του κινήματος κο Σπυρόπουλο, μιλά για καθεστωτικές νοοτροπίες που απέχουν κατά πολύ απο τις προσωπικές και πολιτικές της αρχές. 

Στην επιστολή, αναφέρει:

“Αγαπητέ Γραμματέα,  

Μετά από ώριμη σκέψη, υποβάλλω την παραίτησή μου από την παράταξη, την οποία υπηρέτησα με ήθος, σεβασμό και πίστη στα Όργανα και στις αρχές της  για μια εικοσιπενταετία. Η παραίτησή μου συναρτάται, αφενός, με την απουσία ξεκάθαρων πολιτικών θέσεων και, αφετέρου, με τη λειτουργία  του κόμματος. 

Οι σύγχρονες διεθνείς και ευρωπαϊκές προκλήσεις, οι ριζικές αλλαγές στις κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες, τα ζητήματα Δημοκρατίας, ισονομίας, κοινωνικής Δικαιοσύνης, θα πρέπει να μας ευαισθητοποιούν, προκειμένου να λειτουργούμε με αίσθημα ευθύνης και αποτελεσματικότητας για την παραγωγή πολιτικών, με επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία.

Κάθε άλλη πολιτική διαδρομή αποτελεί παρέκκλιση από τις αρχές και τις αξίες της Κεντροαριστεράς.  Κατά την πολυετή πολιτική μου διαδρομή πάντα λειτουργούσα προτάσσοντας το «εμείς» και όχι το «εγώ», διακρίνοντας με καθαρότητα και πολιτικό ήθος τις εκάστοτε πολιτικές μου επιλογές.

Ευλόγως, οι «καθεστωτικές» νοοτροπίες και οι «βυζαντινισμοί» απέχουν μακράν από τις προσωπικές μου πολιτικές αρχές.  Υποβάλλω, λοιπόν, την παραίτησή μου από τον Τομέα Νησιωτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, όπου και με όρισε η αείμνηστη Πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά το 2019, ως Τομεάρχη, και καταθέτω την κάρτα μέλους μου. 

Ως εκ τούτου, δεν θα είμαι υποψήφια Βουλευτής στα Δωδεκάνησα με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.  Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνοδοιπόρους μου στην πορεία της πολιτικής μου διαδρομής, ανθρώπους με τους οποίους συμπορευτήκαμε καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού του «ταξιδιού» στον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και αγωνιστήκαμε μαζί  για τις αρχές και τις θέσεις της δημοκρατικής παράταξης για μια σύγχρονη Κεντροαριστερά. Από καρδιάς ευχαριστίες  σε όσες/ους με τίμησαν με τη ψήφο τους και πίστεψαν σε εμένα.

Η ψήφος τους μου έδινε δύναμη να παλεύω για μια δικαιότερη κοινωνία, μια κοινωνία απαλλαγμένη από στρεβλώσεις του παρελθόντος, μια κοινωνία με επίκεντρο της τον άνθρωπο της καθημερινότητας και τις δυσκολίες που βιώνει στους  χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.   Κρατώ τις όμορφες και δημιουργικές στιγμές, τους κοινούς αγώνες και δράσεις για παραγωγή πολιτικής και παραμένω ενεργή πολίτης με προσωπική ταυτότητα πράξεων και ήθους.  “

ΠΗΓΗ: ΡΟΔΙΑΚΗ