Αεροδιακομιδή στη Ρόδο για τη 18χρονη Γερμανίδα που τραυματίστηκε μετά από πτώση κατά τη διάρκεια αναρρίχησης στα Αργινώντα Καλύμνου.  

872

Αεροδιακομιδή σήμερα Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022, στις 1.00 το μεσημέρι, με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας στη Ρόδο, για τη 18χρονη Γερμανίδα που τραυματίστηκε χθες Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, μετά από πτώση κατά τη διάρκεια αναρρίχησης στα Αργινώντα Καλύμνου.

Το περιστατικό συνέβη στις 02.30 περίπου το μεσημέρι, όταν η 18χρονη αναρριχήτρια από Γερμανία,που βρίσκεται στο νησί με τους γονείς της, τραυματίστηκε,μετά από πτώση,από πολύ μεγάλο ύψος κατά τη διάρκεια αναρρίχησης στο αναρριχητικό πεδίο ¨”ΚΑΤΕΡΙΝΑ” στα Αργινώντα. Άμεσα ενημερώθηκε μέσω 112, ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Καλύμνου και Ομάδα αποτελούμενη από επτά (7) στελέχη του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού και πέντε(5) από Ομάδας Διάσωσης Καλύμνου,επιχείρησε στην περιοχή εντόπισε την 18χρονη που ήταν πολυτραυματίας και την μετέφερε με ασφάλεια στο δρόμο,όπου την παρέλαβε το ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και τη διακόμισε στο Νοσοκομείου Καλύμνου. Εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα,σε διάφορα σημεία του σώματος και κυρίως στα κάτω άκρα. Άμεσα εισήχθη στο Χειρουργείο και έγινε ανάταξη των 2 ποδιών. Λόγω της σοβαρότητας της καταστάσεως κρίθηκε απαραίτητο από τους θεράποντες Ιατρούς, να διακομιστεί στο Νοσοκομείο στη Ρόδο για περαιτέρω νοσηλεία. Η νεαρή διαθέτει ιδιωτική ασφάλεια και επιθυμία της οικογένειας της, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, να μεταφερθεί στη Γερμανία.