Αθωώθηκαν 3 άτομα κατηγορούμενοι για θάνατο 26χρονου Καλύμνιου από ναρκωτικά.

2451

Με την υπόθεση θανάτου ενός 26χρονου Καλύμνιου ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του από τη μητέρα του, τον Απρίλιο του 2021 από υπερβολική δόση ηρωίνης, ασχολήθηκε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα (10 Οκτωβρίου) το μεσημέρι και μετά από διακοπή ολοκληρώθηκε προχθές αργά το βράδυ, με την έκδοση της απόφασης για τους τρεις άνδρες ηλικίας 33, 24 και 40 ετών αντίστοιχα, που φέρονταν να είναι αυτοί που έδωσαν την ηρωίνη την οποία «ήπιε» ο άτυχος 26χρονος και βρήκε τραγικό θάνατο.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες που βάραιναν τους εμπλεκόμενους ήταν:

• Ηθική αυτουργία από κοινού σε ανθρωποκτονία από πρόθεση

• Ανθρωποκτονία εκ προθέσεως

• Ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικής ουσίας και ειδικότερα ηρωίνης, που προκάλεσε τον θάνατο άλλου, με τη μορφή της αγοράς, διάθεσης και πώλησης αυτής.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί, το παραπεμπτικό βούλευμα αλλά και το κατηγορητήριο, ο 33χρονος που βρισκόταν στη φυλακή έγκλειστος για άλλη υπόθεση, ωστόσο φέρονταν από κοινού με τον 24χρονο να προμήθευσαν με ηρωίνη τον 40χρονο προκειμένου να τη δώσει στον 26χρονο συντοπίτη τους. Μάλιστα στη δικογραφία υπήρχαν και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του 33χρονου και του 24χρονου, από τις οποίες φαίνονταν ότι σχεδίαζαν – μελετούσαν τον τρόπο τέλεσης της ανθρωποκτονίας.

Η απόφαση  του δικαστηρίου

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, μετά από μία μακρά ακροαματική διαδικασία, έκρινε ομόφωνα αθώο τον 40χρονο και αθώους τον 33χρονο και τον 24χρονο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Με την ίδια απόφαση το δικαστήριο αφού μετέτρεψε την κατηγορία, έκρινε ένοχους τον 33χρονο και τον 24χρονο για τα ναρκωτικά (διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της προμήθειας και της διάθεσης ως εξαρτημένοι χρήστες και απλή συνέργεια στην πράξη αυτή). Έτσι επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη στον 33χρονο και φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή στον 24χρονο.

Και οι δύο άνδρες συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Μανώλη Βλάχο (για τον 33χρονο), Κατερίνα Βολονάκη και Χαράλαμπο Σύψα (για τον 24χρονο) άσκησαν εφέσεις και θα αφεθούν ελεύθεροι.

Για την υπεράσπιση του 40χρονου που αθωώθηκε, παραστάθηκε ο δικηγόρος κ. Βασίλης Δίκαρος.

(ΠΗΓΗ: ΡΟΔΙΑΚΗ)