Αντιπολιτεύσεις προς Δ.Διακομιχάλη:”Τέρμα τα καλαμπούρια Δήμαρχε!”  

1010

Μία προσφιλή του έκφραση, που χρησιμοποιεί ο Δήμαρχος Δημήτριος Διακομιχάλης κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του ΔΣ ή συνεντεύξεων, όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση είναι “Τέρμα τα καλαμπούρια!”

Βέβαια αυτή τη φορά, το «Τέρμα τα καλαμπούρια!»,το είπαν στο Δήμαρχο, με το δικό τους τρόπο, όλες οι Παρατάξεις της αντιπολίτευσης ,όχι βέβαια επειδή βρέθηκαν σε δύσκολη θέση,αλλά γιατί έφτασε ο “κόμπος στο χτένι” με τα μικροπολιτικά παιχνίδια και τερτίπια Διακομιχάλη .

Σύσσωμη η αντιπολίτευση, καταψήφισε το θέμα που έφερε ασθμαίνων ο Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης ,στις 2.00 το μεσημέρι,την περασμένη Τετάρτη, ως έκτακτο και για να συζητηθεί με τη διαδικασία του «ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ» με τίτλο: Λήψη απόφασης (εκκίνηση διαδικασιών) για τη μίσθωση ακινήτου/ακινήτων για τις ανάγκες που προκύπτουν σχετικά με τη μεταβατική διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων Δήμου Καλυμνίων έως την ολοκλήρωση των σχετικών μόνιμων υποδομών.

Και μπορεί ο τίτλος με μία πρώτη ανάγνωση να δημιουργεί την εντύπωση ότι πρόκειται για ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ, αφού αναφέρεται στη «μεταβατική διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων Δήμου Καλυμνίων έως την ολοκλήρωση των σχετικών μόνιμων υποδομών» σίγουρα όμως δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα και με την επίλυση αυτού του χρόνιου σοβαρότατου προβλήματος.

Μπορεί το πρόβλημα της διαχείρισης αστικών/ στερεών αποβλήτων στην Κάλυμνο, κατά τη μεταβατική περίοδο μέχρι να κατασκευαστούν οι μόνιμες Υποδομές της Ο.Ε.Δ.Α,να είναι το μείζον πρόβλημα που απασχολεί την Καλυμνιακή κοινωνία, που επείγει άμεσα να λυθεί,όμως ο τρόπος και η προετοιμασία από πλευράς δημοτικής αρχής για να συζητηθεί, ήταν «ηλίου φαεινότερο» ότι ήταν πρόχειρη, “στο πόδι”. Μοναδικός σκοπός του Δ.Διακομιχάλη ήταν να καλύψει την απαράδεκτη απραξία του εδώ και 37 μήνες που βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου με τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων.

Το πρόβλημα της διαχείρισης αστικών/ στερεών αποβλήτων στην Κάλυμνο ,όπως τονίστηκε  απ’ όλους που πήραν το λόγο,είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως έκτακτο όταν απασχολεί το νησί εδώ και πολλά χρόνια και δεν μπορεί να έλθει ως κατεπείγον με προχειρότητα και «στο πόδι» με το να ληφθεί μια απόφαση για  “εκκίνηση διαδικασιών για τη μίσθωση ακινήτου/ακινήτων”.Μάλιστα όπως επισημάνθηκε δεν υπήρχε ολοκληρωμένη έγγραφη  εισήγηση και αιτιολόγηση, που να δικαιολογεί μίσθωση ακινήτου/ακινήτων και όχι την  χρησιμοποίηση κάποιου κατάλληλου χώρου ιδιοκτησίας του Δήμου.

Όπως ειπώθηκε από τους περισσότερους ομιλητές, αυτό το πολύ σοβαρό θέμα που ταλανίζει την Κάλυμνο όλα αυτά τα χρόνια,θα πρέπει να έλθει ως μοναδικό θέμα σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με τη συμμετοχή Φορέων του νησιού για να ληφθούν σωστές και οριστικές αποφάσεις. Είναι κάτι που ζητούν οι αντιπολιτεύσεις εδώ και καιρό, χωρίς να έχει υπάρξει ανταπόκριση από τη Δημοτική αρχή,αν και το έχει υποσχεθεί.

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ Η ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ

Βέβαια η υποκρισία του Δημάρχου ήταν φανερή και δεν κρυβόταν. Η πραγματική στόχευση του ήταν να φέρει με τέτοιο πρόχειρο τρόπο το θέμα, που να προκαλέσει την αντίδραση των αντιπολιτεύσεων, για να βγει στη συνέχεια και να καταγγείλει και να επιρρίψει ευθύνες, ότι αυτές δεν θέλουν να κουβεντιάσουν το ζήτημα. Ήταν κάτι που χωρίς καμία συστολή και τον παραμικρό δισταγμό το αποκάλυψε ο ίδιος στη συνεδρίαση του ΔΣ.

Με φανερό τον εκνευρισμό  ο Δήμαρχος Δ. Διακομιχάλης, μετά τις  τοποθετήσεις των αντιπολιτεύσεων, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΔΣ είπε:

Δήμαρχος:Κύριε Προέδρε να αποσυρθεί το θέμα.

Πρόεδρος ΔΣΝα καταψηφιστεί.

Δήμαρχος : Να καταψηφιστεί ,πολύ σωστή η πρόταση να καταψηφιστεί . Από εκεί και πέρα κύριοι.. Παιδιά ακούστε ,εδώ καθαρές κουβέντες .Πάμε σε μετωπική σύγκρουση. Σας το λέω εγώ γιατί τώρα θα αποκαλυφθούν πολλά πράγματα. Τι θέλουμε και τι δεν θέλουμε. Τι εξυπηρετεί και τι δεν εξυπηρετεί. Άρα επειδή κ. Μαύρο είπατε κάτι πολύ απλό ,ότι εγώ καθυστέρησα τη δεματοποίηση, επειδή το θίξατε τον Φεβρουάριο, σας δίνω το δικαίωμα και θα προκαλέσω δημόσια τον Περιφερειάρχη, γιατί τότε υπήρχε η εξής συζήτηση,σε επίπεδο ΦοΔΣΑ να αναλάβει την μεταφορά των σκουπιδιών. Το καταλάβατε ; Εγώ θα προκαλέσω.

Βέβαια αυτό που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση ήταν, όταν συνεχίζοντας ο Δήμαρχος είπε: Μπαίνει σε ψηφοφορία ,το καταψηφίζατε και είμαστε μία χαρά . Ωραία. Είναι θαυμάσια, εμένα η καταψήφιση του θέματος πολιτικά με εξυπηρετεί τώρα. .

Μάλιστα σε προηγούμενη τοποθέτηση ο Δ.Διακομιχάλης, αμέσως μετά την τοποθέτηση του Μιχάλη Μπούκη που τόνισε ξεκάθαρα ότι το θέμα δεν είναι έκτακτο και κατεπείγον, είπε: Φαίνεται ότι εδώ πραγματικά γίνεται ένα ωραίο παιχνίδι .Εμένα ξέρετε το ωραιότερο είναι αυτή τη στιγμή είναι να μην περάσει το θέμα. Και το βράδυ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα πω αυτά που θέλω

Με όλα αυτά που έγιναν στη εν λόγω συνεδρίαση, είναι φανερό πλέον ότι « κόμπος έφτασε στο χτένι» με αποτέλεσμα όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις της αντιπολίτευσης να αντιδράσουν ηχηρά, με δελτία τύπου και δηλώσεις ,στέλνοντας με το δικό τους τρόπο, ξεκάθαρο μήνυμα στο Δήμαρχο Διακομιχάλη «Τέρμα τα καλαμπούρια Δήμαρχε!»

Από τα  δελτία τύπου και τις δηλώσεις επικεφαλής δημοτικών Παρατάξεων:

 Ι.Μαστροκούκος: “ Στο χθεσινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο  ο δήμαρχος παρουσιάστηκε θρασύς, αλαζονικός, πρόχειρος και συνάμα δειλός και αξιολύπητος”.

Ι.Γαλουζής: Κύριε Διακομιχάλη λυπάμαι, που για άλλη μια φορά με τις πράξεις σας επιβεβαιώνετε τον χαρακτηρισμό που σας απέδωσε η παράταξη μας του “Μοιραίου” Δημάρχου Καλυμνίων

Γ.Μαύρος:Προσπαθείτε να αποποιηθείτε τυχόν ευθυνών σας για το θέμα της Χωματερής με φθηνή διαστρέβλωση των χθεσινών πεπραγμένων.

Σάκης Χούλης:“Η Δημοτική Αρχή Διακομιχάλη βλάπτει σοβαρά την υγεία!

Επίσης σε συνέντευξη του ,ο Σ.Χούλης ανέφερε: Δεν μας κάνει εντύπωση ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα πράγματα ο Δήμαρχος. Μας έχει συνηθίσει “όλα να τα κάνει στο πόδι”.

Τέλος ξεκάθαρη ήταν και η θέση του Προέδρου του ΔΛΤ Μιχάλη Μπούκη, που παρότι η Παράταξη του συνεργάζεται με τη Δημοτική Αρχή, καταψήφισε να συζητηθεί το θέμα με τη διαδικασία του ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ

Τέρμα λοιπόν, τα καλαμπούρια κύριε Δήμαρχε!
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός