Αρχειοθετήθηκε η δικογραφία για τους χειρισμούς του ΑΤ Καλύμνου,σε καταγγελίες βιασμού 19χρονης Σπουδάστριας της ΑΕΝ.

1047

 

Στο αρχείο τέθηκε με διάταξη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Κω, που επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου, η δικογραφία που σχηματίστηκε για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως ποινικά κολάσιμων πράξεων από αστυνομικούς που χειρίστηκαν καταγγελία βιασμού 19χρονης Σπουδάστριας της ΑΕΝ στην Κάλυμνο.

Για την υπόθεση είχε διαταχθεί και διοικητική έρευνα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων μετά και από παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκου.

Υπενθυμίζεται ότι η κοπέλα, μέσω της δικηγόρου της, κατήγγειλε ότι πήγε να αναφέρει τον βιασμό, αλλά οι αστυνομικοί του Α.Τ. Καλύμνου την απέτρεψαν, γι’ αυτό υπέβαλε μήνυση την επόμενη μέρα, σε βάρος του φερόμενου ως βιαστή, σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας.
Το αστυνομικό τμήμα Καλύμνου, σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, υποστηρίζει ότι δεν απέτρεψαν την κοπέλα να υποβάλει την καταγγελία.
Όπως αναφέρεται σε επίσημη αναφορά προς το Αρχηγείο, η 19χρονη εμφανίστηκε στο Α.Τ. το μεσημέρι της 14-4-2022 και ανέφερε προφορικά ότι υπέστη βιασμό, κατονομάζοντας συγκεκριμένο άτομο.
Οι αστυνομικοί, πάντα σύμφωνα με την αναφορά τους, την ενημέρωσαν ότι έπρεπε να δώσει έγγραφη κατάθεση, αλλά αυτή ζήτησε να μιλήσει πρώτα με την δικηγόρο της, βγήκε από το τμήμα και δεν επέστρεψε.
Οι αστυνομικοί, με εντολή εισαγγελέα προσήγαγαν τον φερόμενο ως δράστη, αλλά και πάλι με εισαγγελική εντολή τον άφησαν ελεύθερο το βράδυ της ίδιας ημέρας, καθώς δεν εμφανίστηκε η κοπέλα.
Η 19χρονη παρουσιάστηκε την επόμενη μέρα στο Α.Τ. Περιστερίου, όπου υπέβαλε μήνυση για βιασμό .

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΗΣ 19ΧΡΟΝΗΣ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΌ

Να σημειώσουμε,ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr, αναφορικά με την καταγγελία της 19χρονης σπουδάστριας περί βιασμού της από συνομήλικο της στην Κάλυμνο, η υπόθεση βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο . Ο 19χρονος φερόμενος ως δράστης αρνείται την καταγγελία περί βιασμού. Συνήγορος Υπεράσπισης του 19χρονου, είναι ο δικηγόρος Καλύμνου Δημήτριος Καρδούλιας.

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός