Καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών από το δήμο Ρόδου για τον κανονισμό της καθαριότητας

156

Σε καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για τον κανονισμό καθαριότητας προχώρησε η ομώνυμη Διεύθυνση του δήμου Ρόδου, όπως έκανε γνωστό χθες ο αντιδήμαρχος Τύπου και Επικοινωνίας, Κώστας Ταρασλιάς, τονίζοντας ότι στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Είπε, καταρχάς, ο αντιδήμαρχος: «Η καθαριότητα στην πόλη μας είναι μία υπόθεση που αφορά όλους μας. Εκτός από τις υπηρεσίες που προσφέρει η υπηρεσία καθαριότητας, ο πολίτης οφείλει να είναι ευαισθητοποιημένος και να γνωρίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει καλή καθαριότητα, αν και ο ίδιος δεν κρατά βασικούς κανόνες.

Για τον λόγο αυτό, η Διεύθυνση Καθαριότητας και ο αντιδήμαρχος, ο κ. Καραμαρίτης, προχώρησαν στη δημιουργία ενός εξαιρετικού φυλλαδίου το οποίο υπενθυμίζει για ακόμα μία φορά ποιες είναι οι υποχρεώσεις που έχει ο πολίτης».

Οι κανόνες τους οποίους θέλει να υπενθυμίσει η υπηρεσία στους δημότες ξεκινούν από το ότι οφείλουμε να χρησιμοποιούμε τη διαλογή στους κάδους (σ.σ. οι πράσινοι για τα οργανικά, οι μπλε για χαρτί και πλαστικό και οι μπλε κώδωνες μόνο το γυαλί).

Αυτό είναι πολύ σημαντικό σύμφωνα με τον κ. Ταρασλιά διότι το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε όχι μόνο να πετούν οργανικά σκουπίδια, αλλά ακόμα και ο τρόπος που τοποθετούν το χαρτί, ειδικά από καταστήματα, δεν είναι καλά κλεισμένο και δημιουργείται πρόβλημα και με το χώρο.

Αυτό το φυλλάδιο, λοιπόν, έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει όλους τους πολίτες υπενθυμίζοντάς τους τον κανονισμό.

Όσο αφορά στη μεγάλη…«πληγή» με τα ογκώδη αντικείμενα και το… σύνηθες φαινόμενο να τα αφήνουν δίπλα από τους κάδους, όπως είπε, σε κάθε Δημοτική Ενότητα υπάρχει τηλέφωνο που μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι δημότες και βέβαια, αυτοί οι τηλεφωνικοί αριθμοί, αναγράφονται στην τελευταία σελίδα του φυλλαδίου.

Έτσι, κάλεσε τους δημότες να βοηθήσουν τηρώντας τον κανονισμό, ακόμα και τώρα, και τον καινούργιο μεγάλο διαγωνισμό που περιμένουν από μέρα σε μέρα να έρθει η έγκριση από το Ελεγκτικό για να προχωρήσουν στη σύμβαση που θα έχει σαφώς περισσότερες αρμοδιότητες.

Όπως είπε, ακόμα και τότε πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχει μία υπηρεσία που φροντίζει γι’ αυτό. Επίσης, θα ξεκινήσει από τη Διεύθυνση Καθαριότητας μία μεγάλη καμπάνια στα σχολεία, διότι έχει αναγκαστεί όλο αυτό το διάστημα η Υπηρεσία να επιβάλει πρόστιμα και όπως έχει πει ο αντιδήμαρχος μπορούμε να τα αποφύγουμε τα πρόστιμα με απλούς τρόπους.
Στο φυλλάδιο, λοιπόν, αναγράφονται 10 συν 1 τρόποι για να απαλλαγούμε από αυτές τις κακές συνήθειες.

(ΠΗΓΗ: ΡΟΔΙΑΚΗ)