Ο Γ.Ρούσσος για τη συμμετοχή της “Ένωσης Καζώνης-Κάλυμνος 2000” στους 33ους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες στη Λήμνο,αλλά και στα προβλήματα που υπάρχουν(video)

233

Στο φακό του kalymnos-news.gr μίλησε σήμερα Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, ο Πρόεδρος της “Ένωσης Καζώνης –Κάλυμνος 2000” Γεώργιος Ρούσσος.

Θέμα συζήτησης οι φετινοί 33οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου που θα διεξαχθούν το διήμερο 8 και 9 Οκτωβρίου 2022 στο νησί της Λήμνου ,Δημοτικό Στάδιο της Μύρινας  και διοργανώνονται από το ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία  με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Δήμο Λήμνου και τις ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου – Σάμου, Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου, αποτελούν το μεγαλύτερο  αθλητικό γεγονός της χρονιάς, για το σύνολο της νησιωτικής κοινωνίας του Αιγαίου Πελάγους και είναι πλέον ένας καταξιωμένος θεσμός . Η αναβίωση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου ξεκίνησε το 1986 ύστερα από πρωτοβουλία του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με το ΣΕΓΑΣ και με εμπνευστή το Βασίλη Σεβαστή.

Ο Γεώργιος Ρούσσος, ανέφερε ότι η “Ένωση Καζώνης –Κάλυμνος 2000” θα μεταβεί στη Λήμνο με πλήρη ομάδα από 21 αθλητές-τριες. Από τους 21 αθλητές, μόνο τους 12 καλύπτει οικονομικά η ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Επίσης εστίασε στα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν, τόσο από οικονομικής πλευράς, όσο και στις μετακινήσεις, αφού η αρχική σκέψη για αεροπορική μετάβαση στη Λήμνο, από Ρόδο, δεν υλοποιήθηκε τελικά για οικονομικούς λόγους και οι αποστολές θα υποστούν μία μεγάλη ταλαιπωρία, αφού θα αναγκαστούν να πάνε Σάμο, με καταμαράν και στη συνέχεια με το πλοίο της γραμμής από Σάμο στη Λήμνο.Αυτό θα γίνει και για την επιστροφή.

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

4-10-2022 Συνέντευξη με τον Γ.Ρούσσο για τους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες