Ο Σάκης Χούλης΄”ξεγυμνώνει”το Δήμαρχο:Μας έχει συνηθίσει “όλα να τα κάνει στο πόδι”(video)

829

Με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου στις 2.00 το μεσημέρι,την περασμένη Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 για τη συζήτηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος του θέματος: “Λήψη απόφασης (εκκίνηση διαδικασιών) για τη μίσθωση ακινήτου/ακινήτων για τις ανάγκες που προκύπτουν σχετικά με τη μεταβατική διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων Δήμου Καλυμνίων έως την ολοκλήρωση των σχετικών μόνιμων υποδομών” ο  δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”,  Σάκης Χούλης, μίλησε στο φακό του kalymnos-news.gr.

O Σάκης Χούλης άσκησε δριμεία κριτική στη Δημοτική Αρχή και στον ίδιο το Δήμαρχο προσωπικά, λέγοντας μεταξύ άλλων:

Συμπληρωματικά πρέπει να δώσουμε απαντήσεις, γιατί δεν έχουν παύσει αυτές τις 2 ημέρες, να βγαίνουν στα μέσα ενημέρωσης, και να δηλώνουν με περισσό θράσος ,ότι οι αντιπολιτεύσεις σύσσωμες, εμείς θα μιλήσουμε για λογαριασμό μας, αρνήθηκαν τη συζήτηση του θέματος. Δεν αρνηθήκαμε καμία συζήτηση, πάνω στη διαχείριση των απορριμμάτων. Αρνηθήκαμε τον τρόπο που ήλθε να συζητηθεί.Μάλιστα αντί ο Δήμαρχος να κάνει την αυτοκριτική του και να πει, έστω και καθυστερημένα φέρνω αυτό το ζήτημα σε μία τακτική συνεδρίαση του ΔΣ, είπε για έκτακτο και κατεπείγον θέμα. Δεν μπορεί ο Δήμαρχος να επικαλείται αυτό, όταν το πρόβλημα είναι χρόνιο,είναι μείζον και σύσσωμες οι αντιπολιτεύσεις και εμείς από την πλευρά μας έχουμε καταθέσει προτάσεις για να συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση του ΔΣ ,παρουσία του συνόλου των μελών του ,αλλά και Φορέων . Αυτή τη στιγμή, υπάρχει μία μερίδα κόσμου σημαντική, που έχει τις αντιδράσεις της και κινητοποιείται, έχει κινηθεί και με νομικό τρόπο και με τον Εισαγγελέα. Εδώ χρειάζεται να αποσαφηνίσουμε ορισμένα πράγματα και να αποδομήσουμε την αντίληψη που έχει η σημερινή Δημοτική αρχή. Δεν μας κάνει εντύπωση ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα πράγματα. Μας έχει συνηθίσει “όλα να τα κάνει στο πόδι”.

Η ανακοίνωση μας ξεφεύγει από το κλασικό ύφος ,γιατί ήταν αποκαλυπτικός ο τρόπος που τοποθετήθηκαν στο ΔΣ. Δεν μπορεί ο κ. Δήμαρχος να επικαλείται τον κ. Λέκκα. Έχουμε αναγάγει τον κ. Λέκκα σε “νούμερο 1” παράγοντα και σωτήρα της Καλύμνου, όταν υπάρχουν βασικά ζητήματα που ο καθένας από εμάς μπορεί να έχει και να εκφράσει γνώμη και αντίληψη. Δηλαδή μας λέει ότι ο κ. Λέκκας του είπε ότι υπάρχει ο κίνδυνος. Δεν το ήξερε αυτό; Το είχε επισημάνει και ο ίδιος. Δηλαδή έπρεπε να έλθει ο κ. Λέκκας για να του επισημάνει κι εκείνος, για να καταλάβει τη σοβαρότητα του πράγματος;

Συνεχίζοντας ο Σάκης Χούλης είπε: Θέλουμε να μας πει ο κ. Δήμαρχος συγκεριμένα πράγματα, σε αυτή την πορεία και διαδρομή προς την ενδιάμεση λύση:

‘1. Τι πρωτοβουλίες έχει αναλάβει μέχρι σήμερα; Έχει εντάξει στη διαδικασία,την Ανακύκλωση, αυτό που είναι και ο στόχος;

2. Αγνοεί ο κ. Δήμαρχος τις εξελίξεις που υπάρχουν με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης και Αξιοποίησης; Η Εταιρεία αυτή σταματάει από 31/12/2022 τα συμβόλαιο με τους Δήμους όπως ήταν στο παρελθόν.Δηλαδή επιστροφή ενός μέρους των χρημάτων, την προμήθεια των μπλε κάδων, ακόμη και με απορριμματοφόρα. Αυτά τα αγνοεί ο κ. Δήμαρχος; Και έρχεται ο ίδιος που ευαγγελίζεται ότι έιναι ο σωτήρας και ικανότερος όλων για να λύσει προβλήματα και να τα αντιμετωπίσει “κουτσό”. Πετάει ζαριά σε βάρος της κοινωνίας και του Καλυμνιακού λαού.

Κλείνοντας ο Σάκης Χούλης είπε:

Εμείς είμαστε έτοιμοι, όποτε έλθει στο ΔΣ και τον προκαλούμε σε τακτική Συνεδρίαση και να ρθεί και να βάλει το συγκεκριμένο ζήτημα. Ένα τελευταίο. Καλεί τις Παρατάξεις σε μία συνεδρίαση του ΔΣ για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ποιές είναι οι εισηγήσεις; Φώναξε τον κ. Κλήμη ,δεν είναι ευθύνη του κ. Κλήμη, δεν μπορούσε να υπάρχει έγγραφη εισήγηση για να γνωρίζΟυμε εκ των προτέρων ,τι ακριβώς να κουβεντιάσουμε; Εκτός αν και ο κ. Δήμαρχος δεν γνώριζε ,που σημαίνει ότι είναι ακόμη πιό επικίνδυνος . Προσωπικά εκτιμώ ότι ο κ. Δήμαρχος έκανε αυτό που δήλωσε και ο ίδιος ότι επιθυμούσε να γίνει. Δηλαδή, να το φέρει με τέτοιο τρόπο που να προκαλέσει την αντίδραση των αντιπολιτεύσεων για να βγει στη συνέχεια και να καταγγείλει ότι εμείς δεν θέλουμε να κουβεντιάσουμε το ζήτημα, ενώ η πραγματικότητα δεν είναι αυτή. Εμείς δεν θέλαμε να κουβεντιαστεί με αυτό τον τρόπο.

Δείτε όλη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Σάκη Χούλη, στο video που ετοίμασε η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

1-10-2022 Ο Σάκης Χούλης για τον Δήμαρχο Καλύμνου