Παρουσίαση στην Κάλυμνο προγράμματος διερεύνησης χρήσης του λαγοκέφαλου για παραγωγή ιχθυαλεύρων (video)  

664

Σήμερα Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος “LAGOMEAL” που συντονίζει το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών(ΕΛΚΕΘΕ) και αφορά στη διερεύνησης χρήσης του λαγοκέφαλου για παραγωγή ιχθυαλεύρων,  πραγματοποιήθηκε συνάντηση-παρουσίαση στην Κάλυμνο των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων.

Η παρουσίαση –συζήτηση πραγματοποιήθηκε στις 10.30 το πρωί, στην Αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού και Ιστορίας (Ισόγειο Πνευματικού κέντρου) από εκπροσώπους του ΕΛΚΕΘΕ και παραβρέθηκαν αλιείς της Καλύμνου.

Η παρουσίαση έγινε από τον Γιάννη Νέγκα εκπρόσωπο του ΕΛΚΕΘΕ, την Κατερίνα Δρογαματζή Ιχθυολόγο και Ιωάννα Αργυρού από  εταιρεία «ΝΑΥΣ» που παρέχει εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Το πρόβλημα με τους λαγοκέφαλους γίνεται  τελευταία εντονότερο, δημιουργεί τεράστια προβλήματα και η εξεύρεση λύσεων αντιμετώπισης του, απασχολεί όλη την παράκτια αλιεία .

Δείτε τα όσα είπαν για το πρόγραμμα αυτό στο kalymnos-news.gr, οι εκπρόσωποι του ΕΛΚΕΘΕ . Eπίσης για το πρόβλημα που δημιουργούν οι λαγοκέφαλοι μας μίλησαν, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μιχάλης Μπούκης και ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

20-10-2022 Σεμινάριο για του Λαγοκέφαλους