Ανακοίνωση Λιμεναρχείου Καλύμνου για επιδείνωση καιρού.-Βροχές και καταιγίδες από Κυριακή μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.

1507

Το Λιμεναρχείο Καλύμνου σας ενημερώνει:

Σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία PEVAP δημιουργεί βαρομετρικό χαμηλό στη βόρεια Ιταλία την Παρασκευή, το οποίο θα κινηθεί νοτιοανατολικά και θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Από το πρωί του Σαββάτου (05-11-2022) έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06-11-2022) θα εκδηλωθούν κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τοπικά τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

 1. Πιο αναλυτικά :
  Την Κυριακή (06-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:
  α) μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο,
  β) μέχρι το απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα (πλην της Θράκης),
  γ) από τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τις Σποράδες και
  δ) από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα
 2. Κατόπιν τούτου:
   Συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά το χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου.
   Οι χειμερινοί κολυμβητές συστήνεται όπως αποφεύγουν τη λήψη θαλάσσιου λουτρού.
   Ναυταθλητικοί και Αλιευτικοί σύλλογοι, παρακαλούνται για την ενημέρωση των μελών τους και να αποφύγουν την δραστηριοποίηση κατά τον χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου.
   Ενώσεις ρυμουλκών πλοίων και εθελοντικές οργανώσεις παρακαλούνται για την ετοιμότητά τους προς παροχή συνδρομής σε περίπτωση περιστατικού στην θάλασσα.
   Ναυτικοί πράκτορες που κοινοποιείται το παρόν παρακαλούνται για την ενημέρωσή των πλοιάρχων των πλοίων που πρακτορεύουν.
  Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση ανάγκης, οι επικοινωνίες μεταξύ σκαφών και Υπηρεσίας μας, διενεργούνται στο Κανάλι VHF 12 και τηλεφωνικά στο Λ/Χ Καλύμνου, στα τηλ.: 2243029304 – 24444Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός