Από τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κάλυμνο (video)

529

Εορτάσθηκε στην Κάλυμνο, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022,ανήμερα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου. η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στις 11.00 το πρωί, τελέσθηκε δοξολογία στο Μητροπολιτικό ΙΝ Σωτήρος Χριστού χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ.κ Παϊσίου και συμπαραστατούμενου από τον Ιερό Κλήρο του νησιού.

Παρόντες από τις πολιτικές Αρχές ο έπαρχος Μανώλης Μουσελλής, ο  Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης, οι αντιδήμαρχοι Παντελής Ζωίδης και Ρένα Μαγκάκη,ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος, ο τέως Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής, ο Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σταυλάς, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου Νικόλαος Φανιός.

Από στρατιωτικής πλευράς ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ  Συνταγματάρχης Δημήτριος Λυμπερέας, ο Διοικητής του ΤΕΘ Ανχης(ΠΖ) Αθανάσιος Κωστάκος με αξιωματικούς και στελέχη  του Συντάγματος, και ο Πρόεδρος των εφέδρων Αξιωματικών Ιωάννης Νομικάριος

Ο Λιμενάρχης Καλύμνου Αντιπλοίαρχος Θεόφιλος Τσαγκάρης,ο Διοικητής της ΑΕΝ Καλύμνου Πλωτάρχης ΛΣ Διονύσιος Κλάδης, εκπρόσωπος του ΑΤ Καλυμνίων και ο Διοικητής του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Υποπυραγός Παναγιώτης Κωνσαντόπουλος.

Μετά τη δοξολογία ο Λοχαγός Πυροβολικού Κωνσταντίνος Λαμπρούσης εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας ,αναφερόμενος στη σημασία του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων και της τεράστιας προσφορά τους, υπηρετώντας την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και παράλληλα σε καιρό ειρήνης, υπηρετώντας το κοινωνικό σύνολο.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον και κατάθεση στεφάνων.

Τις εκδηλώσεις πλαισίωσαν και απέδωσαν τιμές, η Δημοτική Φιλαρμονική Καλύμνου και άγημα του 5/42 ΣΕ

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr  

21-11-2022 Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων