Πρόγραμμα εορτασμού της Ημέρας Εθνικής Αντίστασης στην Κάλυμνο.

321

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που εκδόθηκε από την ΠΕ Καλύμνου, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, για την Ημέρα Εθνική Αντίστασης στο  νησί της Καλύμνου  θα λάβουν χώρα οι  παρακάτω  εκδηλώσεις την ημέρα της επετείου:

-Γενικός σημαιοστολισμός από 8ης πρωινής ώρας  μέχρι και τη δύση του ηλίου της 27ης  Νοεμβρίου 2022, όλων των καταστημάτων του  δημοσίου, ΝΠΔΔ, των τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών, καθώς και των πλοίων που θα ναυλοχούν στο λιμάνι.

-Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του  δημοσίου των Ο.Τ.Α., των  Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών  κατά τις βραδινές ώρες  της 27ης Νοεμβρίου 2022.

΄Ωρα 10.30: Τέλεση  Δοξολογίας στον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού,χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη  Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας, κ.κ.Παΐσιου, συμπαραστατούμενου από ολόκληρο τον Ιερό Κλήρο της Πόλεως.

Ώρα 11.00: Επιμνημόσυνη δέηση  στο Ηρώο στην Κεντρική πλατεία.

O Πανηγυρικός της Ημέρας θα εκφωνηθεί από την διδάκτορα Βουτσά Π. Στέλλα, καθηγήτρια φιλόλογο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.

Θα ακολουθήσει κατάθεση  στεφάνου  από τους :  Δήμαρχο, Διοικητή του 5\42 Σ.Ε. «Δελβινάκι» ως Ανώτερου  Διοικητή Φρουράς, Έπαρχο,Πρόεδρο του  Δημοτικού Συμβουλίου ως εκπροσώπου της Εθνικής  Αντίστασης, Λιμενάρχη , Διοικητή του Α.Τ. Καλύμνου, Διοικητή της  ΑΕΝ, Προϊστάμενο Πυροσβεστικού Σταθμού Καλύμνου, εκπροσώπους αναγνωρισμένων πολιτικών κομμάτων που μετέχουν στην Ελληνική Βουλή, εφεδροπολεμιστικές  οργανώσεις  και  εκπροσώπους των  παραρτημάτων των αναγνωρισμένων  αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στην Περιφερειακή Ενότητα, καθώς  και όποιον εκπρόσωπο  νομικού προσώπου ή άλλου φορέα  θελήσει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση και  τους αγώνες κατά του ναζισμού και του φασισμού,

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Με απόφαση του Λιμεναρχείου Καλύμνου προβλέπεται η λήψη προσωρινών μέτρων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων κατά μήκος της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Καλύμνου, για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Επετείου της Εθνικής
Αντίστασης την Κυριακή 27-11-2022.

Συγκεκριμένα:

  1. Από ώρα 07:00 έως και το πέρας της τελετής κατάθεσης στεφάνων, απαγορεύεται η στάση –
    στάθμευση από το κτίριο του Δημαρχιακού Μεγάρου έως και τον περιβάλλοντα χώρο του
    Ηρώου των Πεσόντων στην Κεντρική Πλατεία.
  2. Από ώρα 10:30 και μέχρι πέρας της τελετής απαγορεύεται η κυκλοφορία κάθε είδους οχήματοςΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός