Πρόσκρουση του ΕΓ/ΟΓ “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ” σε βραχώδη περιοχή στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Τελένδου. Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλύμνου.

3533

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες,Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, από μέλος πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ» Ν. ΚΑΛ. 02, για πρόσκρουση σε βραχώδη περιοχή στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Τελένδου.

Το πλοίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από τον λιμένα ν. Λέρου στον λιμένα ν. Καλύμνου με 31 επιβάτες, 18 άτομα πλήρωμα και 04 φορτηγά οχήματα, ενώ σε νεότερη επικοινωνία με τον πλοίαρχο του εν λόγω πλοίου ενημερώθηκε η οικεία Λιμενική Αρχή για ελεγχόμενη εισροή υδάτων καθώς και ότι το πλοίο συνέχιζε αυτοδύναμα τον πλου για τον λιμένα ν. Καλύμνου.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν δυο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δυο (02) ρυμουλκά καθώς και τρία (03) Ε/Γ-Τ/Ρ πλοία προκειμένου να συνδράμουν εφόσον απαιτηθεί, ενώ το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Καλύμνου αποβιβάζοντας τους επιβάτες. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr τα 2 ρυμουλκά που άμεσα βρέθηκαν στην περιοχή ήταν το “ΠΟΘΗΤΟΣ ΙΙ” και το “ΑΝΤΩΝΙΟΣ” της οικογένειας Π.Ψαρομπά. Επίσης το Ε/Γ “ΜΑΝΙΑΪ” και σκάφη από Τέλενδο.

Εν συνεχεία, ποντίστηκε πλωτό φράγμα περιμετρικά του «Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ» και καταδύθηκε ιδιώτης δύτης, όπου διαπίστωσε την ύπαρξη δυο (02) ρηγμάτων στην αριστερή πλευρά του πλοίου, τη θραύση πηδαλίου και τη στρέβλωση της προπέλας καθώς και του άξονα της αριστερής κύριας μηχανής, ενώ μέλη ΤΚΕΠ της οικείας Λιμενικής Αρχής διαπίστωσαν την κατάκλυση με θαλασσινό νερό σε χώρους του πλοίου.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Καλύμνου, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.