Δεν υπήρξε ενδιαφέρον στην πρόσκληση του Υπουργείου Ναυτιλίας για κάλυψη μέχρι 29/1/2023 δρομολογίων “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ” λόγω βλάβης.  

327

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για λόγους κοινωνικής, οικονομικής και εδαφικής συνοχής και προς κάλυψη επειγουσών συγκοινωνιακών αναγκών,εξέδωσε άμεση πρόσκληση στις 29 Νοεμβρίου 2022, για τη σύναψη συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των δρομολογιακών γραμμών:
α) ΚΑΛΥΜΝΟΣ – ΛΕΡΟΣ – ΛΕΙΨΟΙ – ΠΑΤΜΟΣ – ΑΡΚΙΟΙ – ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ – ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΣΑΜΟΥ και επιστροφή και
β) ΚΑΛΥΜΝΟΣ – ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ και επιστροφή για το χρονικό διάστημα μέχρι και 29-01-2023, διάστημα κατά το οποίο το πλοίο που εξυπηρετεί τις παραπάνω γραμμές τελεί σε διακοπή εκτέλεσης δρομολογίων λόγω βλάβης.

Πρόκειται για τις δρομολογιακές γραμμές που εκτελούσε μέχρι τώρα το πλοίο “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ” που μετά την πρόσκρουση του σε βραχώδη περιοχή στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Τελένδου την περασμένη Δευτέρα και τις ζημιές που υπέστη θα πρέπει να μεταβεί στον Πειραιά για επισκευή και αποκατάσταση τους.

Λόγω του επείγοντος του θέματος, η κατάθεση σχετικής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος ήταν μέχρι την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 12:00.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr δεν υπήρξε ενδιαφέρον και δεν κατατέθηκε κάποια αίτηση.

Για το λόγο αυτό εκδόθηκε Πρόσκληση ‘Εκτακτης Συνεδρίασης Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ) αύριο 02 Δεκεμβρίου 2022 ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00 μέσω τηλεδιάσκεψης με μοναδικό θέμα:

Προκειμένου στη συνέχεια να εκδοθεί από το ΥΝΑΝΠ νέα πρόσκληση με αλλαγές στους όρους και τις προϋποθέσεις που περιλάμβανε η αρχική πρόσκληση.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός