Πρόγραμμα εορτασμού Αγίου Σάββα και Αγίου Νικολάου στην Κάλυμνο.

1202

Από την Ιερά Μητρόπολη εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση για τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων και του Πολιούχου του νησιού Αγίου Νικολάου στις 5 και 6 Δεκεμβρίου 2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως ανακοινούται ότι επί τη Μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Ημών Σάββα του Ηγιασμένου, εις την Ιεράν Μονήν Αγίων Πάντων, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, και ώρα 5:30΄ μ.μ., θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου.

Στη συνέχεια και περί ώρα 9:30΄ μ.μ., θα επακολουθήσει Όρθρος και Νυχτερινή Θεία Λειτουργία έως ώρα 12η π.μ.

Την πρωΐαν της Δευτέρας 6/12, θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προ του Λειψάνου του Θαυματουργού Ημών Πατρός και Προστάτου της Νήσου Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω θα τελεστεί Δέησις υπέρ Υγείας των ενταύθα και απανταχού της Γης Καλυμνίων.

Κατά την διάρκειαν των Ιερών Ακολουθιών θα τηρηθούν άπαντα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΝΗΣΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Η Ιερά Μητρόπολις, πληροφορεί τις Αρχές και τον Λαόν της Καλύμνου, ότι θα εορτάσει και εφέτος τον Πολιούχον της και Θαλασσάρχην Άγιον Νικόλαον.

Όπως γνωρίζετε είναι ΑΡΓΙΑ η εορτή του Αγίου για όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Σχολεία, κλπ., σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα ΦΕΚ 125/23-5-2003.

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 Δεκεμβρίου 2022, Παραμονή της Εορτής

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων Υπηρεσιών, Ιδιωτικών καταστημάτων (Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ.), Τραπεζών, Οργανισμών κοινής ωφελείας, οικιών, πλοίων, κ.λπ. από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι τη δύση του ηλίου της Τετάρτης.

Ώρα 5:30΄ μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας.

Ώρα 8:00΄ μ.μ.: Ιερά Παράκλησις μετά Χαιρετισμών εις τον Άγιον Νικόλαον.

ΤΡΙΤΗ 6 Δεκεμβρίου 2022 , Ανήμερα της Εορτής

Ώρα ενάρξεως Όρθρου 7:00΄ π.μ.

Ώρα 9:00 π.μ.:  Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία υπέρ του Πολεμικού Ναυτικού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου στην παραλιακή πλατεία, όπου προ της Ναυτικής Σχολής και του Δημαρχείου θα ψαλλεί δέηση υπέρ πάντων των εν θαλάσση πλεόντων και εργαζομένων, αδελφών ημών Καλυμνίων.

Ώρα 11:00΄ π.μ.:  Συγκέντρωσις των τμημάτων στο χώρο του ξενοδοχείου «ΟΛΥΜΠΙΚ».