Το νέο ημερολόγιο 2023 της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας.

295

Η Ιερά Μητρόπολις Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κυκλοφόρησε το κατά το έθος ημερολόγιο τσέπης του σωτηρίου έτους 2023.

Το ημερολόγιο για το έτος 2023 είναι αφιερωμένο εις την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίο, επί τη συμπληρώσει 31 ετών ευκλεούς Πατριαρχείας.

Το ημερολόγιο κοσμούν 21 φωτογραφίες από την ευλογητή επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Μητρόπολή μας κατά τα έτη 1994 και 1999.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Παΐσιος στο μήνυμα του νέου ημερολογίου τονίζει τα εξής:

«Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά και περιπόθητα, χαίρετε εν Κυρίω και ενδυναμούσθε εν τω κράτει της ισχύος  Αυτού. Ευλογημένος ο νέος ενιαυτός 2023 της χρηστότητος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και είη εις όλους ημάς υγιεινός, σωτήριος και μεστός παντός αγαθού.

Αγαπητοί μου,

Το ανά χείρας εορτολόγιον της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως του σωτηρίου έτους 2023, αφιερούται, μετά πολλού σεβασμού και βαθείας ευγνωμοσύνης, εις τον Αυθέντην και Δεσπότην μας, τον Οικουμενικόν Πατριάρχην κ.κ. Βαρθολομαίον, προθιεράρχην της κατ’ Ανατολάς Ορθοδόξου Εκκλησίας, επί τη συμπληρώσει τριάκοντα και ενός ετών ευκλεούς Πατριαρχείας Του.

Επί τούτοις, με αγάπη πατρική απευθύνομαι εις πάντα τα πνευματικά ημίν τέκνα, και εύχομαι εκ βάθους καρδίας, όπως το νέον σωτήριον έτος 2023, είη ευλογημένον παρά του Δομήτορος της Εκκλησίας μας.

Η σκέψις μου και αύθις κατ’ αυτάς στρέφεται εις πάντα τα όπου γης και εν θαλάσσῃ πλέοντα απόδημα αδέλφια μας, και απευθύνοντας τον πατρικόν εγκάρδιον χαιρετισμόν μου.

Ο Μητροπολίτης

+ Ο Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας Παΐσιος