Το Πυροβολικό στην Κάλυμνο γιόρτασε την προστάτιδα του Αγία Βαρβάρα. (video)

845

Κυριακή  4 Δεκεμβρίου 2022, η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας και το Πυροβολικό την Προστάτιδα του.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε ο επίσημος εορτασμός για τη μνήμη της  Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάραςπροστάτιδας του Πυροβολικού, στο στρατόπεδο” “ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΙΖΑΝΙΑ” έδρα του 5/42 ΣΕ  στην  Κάλυμνο .

Προηγήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ Παισίου στο εκκλησάκι του Στρατοπέδου

 Στη συνέχεια ακολούθησε Δοξολογία,στον εξωτερικό χώρο μπροστά στο Ηρώον.

Ο Λοχαγός Πυροβολικού και Διοικητής του 112 ΛΜΕΘ Κωνσταντίνος Λαμπρούσης  ανέγνωσε την Ημερησία Διαταγή του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Χαράλαμπου Λαλούση με σύντομο ιστορικό του βίου της Αγίας Βαρβάρας Προστάτιδος του Πυροβολικού και αναδρομή στις σελίδες δόξας που έγραψε το Πυροβολικό στους Αγώνες του Έθνους.

Η τελετή έκλεισε με την κατάθεση στεφάνου από το Διοικητή του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχη (ΠΖ) Δημήτριο Λυμπερέα στην μνήμη των Αξιωματικών και οπλιτών Πυροβολικού πού έπεσαν μαχόμενοι υπέρ Πατρίδος και με τον Εθνικό ύμνο.

Ακολούθησε ξενάγηση σε οπλικά συστήματα.

Επίσης έγινε προβολή ταινίας από δραστηριότητες του Πυροβολικού και προσφέρθηκαν οι πατροπαράδοτοι λουκουμάδες καθώς και άλλα εδέσματα,

Οικοδεσπότης της τελετής, ο Συνταγματάρχης Δημήτριος Λυμπερέας και παρόντες  οι αξιωματικοί, στελέχη και οπλίτες του Στρατοπέδου,του 5/42 ΣΕ

Παρόντες από τις πολιτικές Αρχές ο έπαρχος Μανώλης Μουσελλής, ο  Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης, ο αντιδήμαρχος Παντελής Ζωίδης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος, ο τέως Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής, ο Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σταυλάς, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου και Υποστράτηγος εα Νικόλαος Φανιός,η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω Κατερινα Γαβαλά, η τέως Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλύμνου Κατερίνα Εμμανουήλ.

Αντιπροσωπεία στελεχών του Λιμεναρχείου Καλύμνου με επικεφαλής τον Υποπλοίαρχο ΛΣ Δημήτριος Οικονομικός.Επίσης ο Πρόεδρος Εφέδρων αξιωματικών Γιάννης Νομικάριος,έφεδροι Αξιωματικοί και Εθνοφύλακες και αρκετός κόσμος.

Δείτε στιγμιότυπα από την τελετή καθώς και δηλώσεις στο video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς

4-12-2022 Ο εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας στην Κάλυμνο - προστάτιδας του Πυροβολικού

.