“Ψεκάστε, Σκουπίστε, Τελειώσατε”: Μέσα σε 8 λεπτά συζητήθηκε και ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός 2023 του Δήμου Καλυμνίων!   

1461

Ψεκάστε, Σκουπίστε,Τελειώσατε“. Σλόγκαν παλιάς τηλεοπτικής διαφήμισης.Οι παλαιότεροι θα θυμούνται τη διαφήμιση αυτή να προβάλλεται τότε που υπήρχε η ΕΙΡΤ και η ΥΕΝΕΔ, ίσως και λίγο αργότερα. Ήταν μία διαφήμιση της εποχής εκείνης που ο “μίστερ Φόρτε” έκανε την εμφάνιση τους ως καθαριστικό για τα τζάμια.

Για τους νεώτερους έχει μείνει ως μία έκφραση που χαρακτηρίζει τη βιαστική, τσαπατσούλικη δουλειά ή που στη γλώσσα της αργκό λέγεται “αρπακόλλα”.

Δυστυχώς η στήλη μας “βολή κατά βολή” αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει το σλόγκαν “Ψεκάστε, Σκουπίστε,Τελειώσατε” για να χαρακτηρίσει τη διαδικασία που ακολουθήθηκε χθες Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 στην Ειδική τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλυμνίων που ήταν προγραμματισμένη στις 6.00 το απόγευμα,με θέμα την έγκριση του Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023.

Παραθέτουμε το σχετικό πινάκιο

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως προβλέπεται για να συζητήσει και να εγκρίνει τον Προϋπολογισμό του Δήμου Καλυμνίων οικονομικού έτους 2023.

Οποιοσδήποτε έχει κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, γνωρίζει πολύ καλά, ότι η συζήτηση και η ψήφιση του Προϋπολογισμού του επόμενου οικονομικού έτους αποτελεί μια κορυφαία πολιτική διαδικασία.

Δεν θα μπούμε στον κόπο να παραθέσουμε την προβλεπόμενη διαδικασία για τη συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού, απλά να παραθέσουμε τι συνέβη στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η διάρκεια της συνεδρίασης ήταν ακριβώς 8 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα. Αν από αυτά αφαιρέσουμε,το χρόνο για να ληφθούν οι παρουσίες των μελών του ΔΣ, κάποια ανακοίνωση που έκανε ο Πρόεδρος του ΔΣ και οι ευχές που στο τέλος δόθηκαν, ο καθαρός χρόνος, συζήτησης της κορυφαίας αυτής πολιτικής διαδικασίας δεν ξεπέρασε τα 6 λεπτά, που τα κάλυψε ο Προϊστάμενος των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλυμνίων . Από πλευράς Δημάρχου και δημοτικών συμβούλων αφωνία!

Ισχύει το σλόγκαν ,ψεκάστε,σκουπίστε, τελειώσαμε!

Για την ιστορία να σημειώσουμε, ότι ο προϋπολογισμός του Δήμους Καλυμνίων για το Οικονομικό έτος 2023 ανέρχεται στα 21.400.000 ευρώ περίπου. Παρόντες ήταν 17 δημοτικοί σύμβουλοι από τους 27, είτε διά ζώσης,είτε με τηλεδιάσκεψη. Ψήφισαν τον προϋπολογισμό οι 6 δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής αρχής και από τη συνεργαζόμενη Παράταξη οι Μιχάλης Μπούκης και Νικόλαος Τσαγκάρης. Σύνολο 8.Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες δημοτικοί σύμβουλοι δήλωσαν “Παρών”.

Δεν πρόκειται αυτή τη χρονική στιγμή να επεκταθούμε, γι’ αυτή την υποβάθμιση και ουσιαστικά γελοιοποίηση του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου,με αυτά που συμβαίνουν, γιατί θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν βαρύτατες εκφράσεις για τους υπεύθυνους που οδήγησαν σε αυτό το κατάντημα. Απλά να τους θυμίσουμε ότι “κοντά οι Κυριακές” που ο Καλυμνιακός λαός θα εφαρμόσει και αυτός το σλόγκαν “ψεκάζει, σκουπίζει, καθαρίζει” για τα “κουρασμένα παλικάρια”.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός