Εγκρίθηκε το αίτημα του Δήμου Λέρου σχετικά με την ίδρυση του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου.

70

Από το Δήμο Λέρου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Στις 11 Ιανουαρίου 2023 με έγγραφο που εστάλη από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος εγκρίθηκε το αίτημα πρόθεσης για ίδρυση του εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου στο νησί μας.

Ύστερα από την έγκριση σειρά παίρνει η εκπαίδευση των Εθελοντών Πυροσβεστών από εξειδικευμένο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το οποίο θα εγκατασταθεί στο νησί μας γι’αυτό το λόγο.

Ο Δήμαρχος Λέρου κ.Μιχάλης Κόλιας δηλώνει την ιδιαίτερη χαρά του που ακόμα ένας στόχος της Δημοτικής Αρχής υλοποιείται με αποκορύφωμα αυτού,την μόνιμη λειτουργία για δώδεκα μήνες (12) του πυροσβεστικού κλιμακίου, με τη βεβαιότητα ότι οι συμπολίτες μας θα αγκαλιάσουν την επιτυχία αυτή με αγάπη,ενθουσιασμό και προθυμία.

Ο κ.Κόλιας ευχαριστεί τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ.Α.Ράπανο, τον Περιφερειακό Διευθυντή Ν.Α Αντιπύραρχο κ. Ν.Μπάλση, τον διοικητή ΔΙ.Π.Υ.Ν Δωδεκανήσου Πύραρχο κ.Μ. Κρασσά καθώς και το διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω κ. Γ. Μαυρίδη καθώς και όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτή.

Τέλος για ακόμη μία φορά ευχαριστεί όλους τους εθελοντές συμπατριώτες μας,τους πυροσβέστες που υπηρετούν στο νησί μας και τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας για την άμεση συνδρομή τους όποτε χρειάστηκε.